Ook eerste nederlaag voor DFC O15-1

6 november 2016 1096x bekeken, 1 reactie »
Ook eerste nederlaag voor DFC O15-1

Verslag van wedstrijd Dubbeldam O15-3 – DFC O15-1 op zaterdag 5 november 2016.

 

Om 12.30u trapt Dubbeldam af op het eigen kunstgras en al gauw heeft DFC de bal te pakken om deze voorlopig niet meer af te geven. Dubbeldam wordt vastgezet op eigen helft en komt het eerste kwartier niet in de buurt van de middellijn. DFC heerst, dringt aan, combineert en is dreigend. Zodra Dubbeldam de bal heeft wordt er druk gezet, de bal veroverd en gezocht naar een opening in de hechte defensie van Dubbeldam. DFC komt er langzaam aan achter waarom Dubbeldam nog maar weinig tegendoelpunten heeft: telkens zit een voet of been ergens tussen. Na een minuut of twintig is er pas een eerste aanval van Dubbeldam en de vrije trap wordt makkelijk gestopt door Joël. DFC zet opnieuw aan, maar er beginnen scheuren in het positiespel te ontstaan. Bij de eerste snelle counter komt DFC nog goed weg, maar als Redwan de bal te zacht inspeelt op Jordi en Dubbeldam de bal snel naar de spits brengt, vergeet Xander de bal te verdedigen, kan Max geen rugdekking geven en moet Michael kiezen: eigen man laten gaan of instappen… de spits van Dubbeldam gaat er slim tussendoor en laat Joël kansloos. Op slag van rust is het 1-0. Het goede spel is ineens niks meer waard, wat een tegenvaller voor DFC.

 

De tweede helft gaat verder zoals de eerste, al is de echte drive er een beetje van af. Dubbeldam weet DFC rond de middenlijn al te ontregelen zonder zelf aan aanvallen toe te komen.

De middenvelders van DFC en de aanvallers van DFC voelen elkaar vandaag niet goed aan. De eindpaas valt maar niet goed. De grootste kansen zijn voor Stijn die een vrije trap van Yassine hangend in de lucht probeert te verwerken en een directe vrije trap van Yassine die de juiste snelheid ontbeert. Dubbeldam houdt stug vol en weet de score te verdubbelen na een goed uitgevoerde counter waarna het team O15-1 een beetje ut elkaar lijkt te vallen.

 

Een moeilijke tegenstander en een oude voetbalwet: als je zelf niet scoort… dergelijke wedstrijden horen ook bij het voetbal. Deze wedstrijd snel achterlaten en opladen voor de volgende dan maar.

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 6 november 2016 om 12:59 -

    Jammer jongens…Dubbeldam blijft altijd lastig, op naar volgende week!!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com