Gehavend JO15-2 lijdt nipte nederlaag in titanenstrijd

28 november 2016 1250x bekeken, 1 reactie »

26 november 2016 GJS JO15-3 – DFC JO15-2

Vandaag de absolute kraker in deze competitie tussen de nummer 1 (DFC) en de medekoploper GJS. Helaas zijn er enkele jongens niet aanwezig, en moet het team het zonder wissels doen. Daarnaast zijn enkelen niet fit (blessures, pas hersteld van ziekte). GJS is een onbekende, maar blijkt een groot aantal flink uit de kluiten gewassen jongens te bevatten. De wedstrijd door DFC twee weken geleden was top, en dit vertrouwen gaat mee naar Gorinchem.

Als gewoonlijk komt DFC knallend uit de startblokken, en wordt het enigzins verbaasde GJS teruggedrongen op eigen helft. Door enthousiasme gedreven houdt DFC het tempo in de wedstrijd heel hoog, en GJS heeft nog niet echt een antwoord. Het kan dan ook niet anders of er moet een kans komen, al stapt de laatste man van GJS heel vaak op het juiste moment in om een dieptepass te kunnen onderscheppen. Wat dat betreft kiest DFC nog net iets te vaak de weg door het midden. Maar toch, druk ontstaat op het strafschopgebied van GJS en als een verdediger de bal op de handen krijgt, aarzelt de scheids niet en geeft een penalty aan DFC. Middenvelder Julian neemt deze taak op zich, en hij stelt niet teleur: de keeper wordt de verkeerde kant op gestuurd en na zo’n 10 minuten leidt DFC met 0-1. Dat is mooi meegenomen, want de tweede helft zal fysiek gezien een probleem kunnen worden.

DFC blijft na de aftrap druk zetten en aanvallen, en dat betaalt zich uit als Andrej na een minuut of 20 vanuit de hoek van het strafschopgebied een magnifiek schot afvuurt en via de binnenkant van de verre paal scoort: 0-2 DFC! Wat een machtig mooie goal.

GJS reageert aangeslagen en begint te mopperen, dit is voor dit team een nieuwe situatie. Maar geslagen zijn ze natuurlijk nog niet, het blijft oppassen geblazen. Heel langzaam krijgen ze vat op de wedstrijd, en als een van de lange spelers een hard schot op de goal heeft, heeft Dylan een antwoord en stompt hij de bal weg. Een speler van GJS reageert echter het meest alert, en kopt alsnog de aansluiter binnen:1-2.

Dat geeft de tegenstander weer moed, en hun geluk kan niet op als een afgeslagen DFC aanval zorgt voor een leeg middenveld. Hierdoor is er veel ruimte om aan te vallen. Als (weer zo’n lange) speler dan van buiten het strafschopgebied mag aanleggen voor een schot, is Dylan volkomen kansloos. Vlak voor rust, een voor DFC ongunstig moment, is het weer gelijk: 2-2.

De rust is hard nodig voor DFC om te hergroeperen. Maar het is GJS dat met volle kracht uit de kleedkamer komt: direct zet het druk op DFC, dat er even niet meer uit komt. Aan de kant zien we het al aankomen: weer zo’n afstandschot en GJS neemt de leiding: 3-2. DFC moet wachten tot GJS uitgeraasd is, en het zelf weer rust in het spel kan krijgen. Helaas is het weer GJS dat toeslaat en er nog een goal bij frommelt: 4-2. Met nog maar 20 minuten te spelen wordt dat lastig.

Maar waar de krachten vandaan komen, geen idee: DFC komt weer terug in de wedstrijd, en GJS voelt zich genoodzaakt om fysiek in de strijd te werpen, en de nodige tijd te pakken. Helaas blijft de goal net iets te lang uit, en als Andrej een minuut of 5 voor het einde de 4-3 maakt, is er nog te weinig tijd om de (eigenlijk verdiende) gelijkmaker te maken.

De drang om ten alle tijden aan te vallen, in combinatie met soms net iets te weinig sluw spel en wegvloeiende krachten heeft er vandaag voor gezorgd dat DFC tegen een verlies aanloopt en de titelaspiraties even los kan laten. Toch alle complimenten voor de jongens: met hart en ziel werd gespeeld in een echte wedstrijd die ook voor de neutrale toeschouwer heerlijk was om te zien: grote mannen voetbal in een adembenemend tempo!

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 30 november 2016 om 09:37 -

    Jammer jongens!! Op naar de volgende wedstrijd…

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com