DFC O15-1 still on track

27 november 2016 1197x bekeken, 1 reactie »
DFC O15-1 still on track

Verslag van de wedstrijd Nieuw-Lekkerland O15-1 – DFC O15-1 op zaterdag 26 november 2016.

 

Het is 1 graad onder nul als de lastige uitwedstrijd tegen Nieuw-Lekkerland op het programma staat. Het team is weer compleet en er zal worden gespeeld op veld A zijnde het hoofdveld annex kunstgrasveld. Zoals eigenlijk het hele seizoen al, begint DFC geconcentreerd en goed samenspelend aan de wedstrijd. Nieuw-Lekkerland verdedigt echter stug en kansen zijn zeer schaars. Langzaam maar zeker sluipt er onrust in het spel van de Dordtenaren, omdat ze mee gaan doen met de ouderwetse stijl van voetballen van Nieuw-Lekkerland: lange halen en veel inzet. Het komt de spanning ten goede, maar het vertoonde spel wordt er niet beter op. Net als je denkt dat Nieuw-Lekkerland grip op de wedstrijd begint te krijgen countert DFC O15-1 met eindstation Pavel de bal in het doel. De nul-één is zeer zeker niet onverdiend.

 

Voor de tweede helft wordt het team geïnstrueerd om met goed positiespel en strak kort samenspel de tegenstander het loopwerk te laten verrichten en gecontroleerd de wedstrijd uit te spelen. Dat concept gaat na het eerste balcontact de prullenbak in en de gehele tweede helft vliegt de bal van de ene naar de andere kant. Beide teams hebben moeite met het aannemen en controleren van de bal en de mogelijkheden blijven zeldzaam. De grootste is voor Stijn die op de keeper kan aflopen na een verdedigingsfout van Nieuw-Lekkerland, maar nog voor Stijn de bal kan binnenschieten wordt het momentum volkomen ten onrechte afgefloten wegens buitenspel. Het is misschien wel de belangrijkste reden dat de overwinning mee naar Dordrecht gaat, anders had ik hier willen schrijven dat een gelijkspel een eerlijkere uitslag zou zijn geweest.

 

DFC blijft door de overwinning lijstaanvoerder in deze spannende competitie.

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 30 november 2016 om 09:59 -

    Gefeliciteerd jongens!!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com