DFC O15-1 opnieuw lijstaanvoerder

12 november 2016 1500x bekeken, 1 reactie »
DFC O15-1 opnieuw lijstaanvoerder

Verslag van DFC O15-1 – Wieldrecht O15-2 op zaterdag 12 november 2016.

 

Op eigen veld mag O15-1 het verlies van vorige week gaan wegspoelen tegen laagvlieger Wieldrecht. Het begin is echter stroef. Wieldrecht heeft geen enkel plan van aanpak en DFC weet eigenlijk niet goed hoe daar mee om te gaan. Maakte vorige week de tegenstander de ruimtes klein door goed verdedigen, vandaag maakt O15-1 de ruimtes klein door dom aanvalsspel.

Tot de 1-0 van Colin is er niet veel te genieten. Het is de eerste snel gespeelde aanval: Jaylison speelt de bal naar Colin, Colin kaatste terug op Redwan, Redwan speelt gelijk diep naar Stijn, Stijn weer op Colin en met een één-twee met diezelfde Stijn staat Colin vrij voor de keeper en rond beheerst af. De 2-0 is even saai als beheerst: Redwan krijgt de bal bij toeval voor de voeten en haalt, bijna uit stand, uit en verrast de keeper. Daarna laat Yassine even zien dat het vandaag niet zijn dag is: het presenteerblaadje van Stijn is niet aan hem besteed. Bij de aanname springt de bal op en vervolgens glijdt hij ook nog eens uit. De frustratie van zijn mislukte eerste helft straalt van hem af. Toch komt er nog een 3-0. Stijn neemt de vrije trap op de rand van de zestien zelf en schiet hem mooi om de muur heen, buiten bereik van de doelman. Na vier! pogingen is het ook voor hem raak.

 

De tweede helft wordt het team het veld in gestuurd met als opdracht: loop jezelf en elkaar niet voor de voeten. Dat wordt ten dele uitgevoerd, maar als ze het uitvoeren leidt het bijna iedere keer tot een doelpunt:

* Pavel scoort met het hoofd na een snelle aanval en een schitterende voorzet vanaf rechts

* Yassine scoort van dichtbij na wederom een aanval over rechts, eveneens met het hoofd

* Stijn scoort een prachtige volley na een strakke crosspass van Jaylison

* Jaylison krijgt de bal vanaf links na goed diepgaan van Redwan en via een één-twee met Yassine kan hij niet meer missen

* Pavel beweegt als een slang door de zestien meter, lijkt de weg kwijt maar ook al zijn tegenstanders en loopt de bal over de achterlijn

* Colin eindigt het doelpuntenfestijn nadat een hard schot van Jaylison voor zijn voeten valt.

 

Dubbeldam laat zien dat er echt rekening gehouden moet worden met die ploeg: ook SSW wordt aan hun zegekar gebonden en hierdoor is DFC weer alleen koploper.

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 13 november 2016 om 23:37 -

    Gefeliciteerd jongens met jullie overwinning !!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com