DFC JO15-2 toont veerkracht

5 november 2016 1284x bekeken, 1 reactie »

5 november 2016 Oranje Wit JO15-6 – DFC JO15-2

Na een nachtje regen knapt het weer op en blijkt de wedstrijd op het hoofdveld van Oranje Wit gespeeld te worden. DFC start rommelig met 11 spelers, een uitzonderlijk late warming-up en een slappe start van de wedstrijd. Als na een paar minuten Luca een kniewond moet laten verbinden, profiteert de tegenstander van de onrust, en prikt de bal boven de verbaasde Dylan in de goal:1-0 Oranje Wit. Deze ploeg is stukken beter dan OW JO15-5, waar DFC in de beker zonder al te veel moeite van won. Tevens is deze ploeg gemiddeld een stuk langer dan DFC, dus dat wordt de mouwen opstropen.

Na deze tegenslag is DFC, met Anouar gelukkig als 11e man aangesloten, op zoek naar balans en ritme. Langzaam maar zeker wordt DFC sterker, maar pit zit nog niet in het spel. Wel is duidelijk dat OW achterin op 1 lijn speelt, en dus ruimte achter de verdediging laat. Een paar keer staan DFC aanvallers buiten spel, maar spitsen Julian en Andrej zijn snel, en het is wachten op een geslaagde dieptepass. Die komt ongeveer 10 minuten na de openingsgoal als Andrej weggezonden wordt. Hij is verbluffend koel, en klopt de uitgekomen keeper van OW: 1-1! Hierna volgt nog een kans voor OW, maar Dylan keept de bal in de korte hoek er heel goed uit.

Het wordt mooier als rond de 20e minuut Luca weer terug in kan vallen om de nodige dynamiek op het middenveld te brengen. Ballen worden beter in de ploeg gehouden, en over rechts maakt Marouane een actie. In het strafschopgebied passeert hij twee man en geeft de bal voor. In paniek wordt de bal weggeroeid, zo in de voeten van Julian. Deze dankt vriendelijk voor deze mogelijkheid, en schuift tussen een woud van spelers de bal in de goal voor de voorsprong: 1-2 DFC.

In deze fase is er een duidelijk overwicht voor DFC, en vlak voor rust volgt de mooiste goal van de wedstrijd: spits Julian geeft de bal schuin over de verdediging naar Andrej. Deze controleert prima, kapt de verdediger uit de mikt de bal in een hoek: 1-3! Dit is tevens de ruststand.

Na rust blijkt de organisatie beter te staan, en komt DFC niet echt meer in gevaar, al heeft Dylan nog een handbal redding nodig op een laag schot. DFC krijgt nog enkele kansen via middenvelder Julian en Kayo, maar de stand wijzigt niet.

Tegen deze fysiek sterkere tegenstander heeft DFC zich een goede dienst bewezen in de competitie. De eerste plaats blijft bezet, en een goed signaal wordt aan de achtervolgers (na deze ronde GJS en Streefkerk) gegeven: de strijd is nog niet gestreden! Volgende week de topper 11:00 uur thuis tegen Sliedrecht: komt allen JO15-2 aanmoedigen!

 

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 6 november 2016 om 12:54 -

    Gefeliciteerd jongens!! We komen jullie aanmoedigen volgende week…

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com