DFC jeugd niet meer op kunstgras!

30 november 2016 1603x bekeken, 2 reacties »
DFC jeugd niet meer op kunstgras!

Het bestuur van DFC heeft per direct besloten alle activiteiten voor de jeugd op kunstgras stop te zetten.Dit nav de eerste resultaten van het onderzoek naar kunstgrasvelden.

Wedstrijden zullen tot nader order niet op kunstgras worden gespeeld. Bij DFC werden al geen wedstrijden op het kunstgras gespeeld. Het jeugdbestuur zal voor uitwedstrijden contact leggen met de tegenpartij om te overleggen of er op kunstgras word gespeeld. Als dit het geval is , zal DFC niet spelen en een verzoek indienen op natuur gras te spelen. Bij onvoldoende beschikbaarheid van natuurgras zal de wedstrijd geen doorgang hebben en worden verplaatst naar een nieuwe datum. De KNVB is flexibel mbt dit standpunt.

Dit besluit kan ook gevolgen hebben mbt trainingen.Waarschijnlijk zullen voor enkele teams de tijden wijzigen. De trainer zal hierover contact leggen met de ouders.

Het bestuur van DFC houdt nauw contact met de betrokkenen instanties om verdere actie te kunnen bepalen. Voor nu hecht het bestuur de grootste waarde aan de gezondheid en neemt preventief deze maatregel.

 

 

2 reacties

  1. Jeroen 30 november 2016 om 09:59 -

    Goed standpunt om mogelijke risico’s uit de weg te gaan, maar waarom is dit alleen voor de jeugd en niet voor alle leden van DFC?

  2. Aad van Luijk 30 november 2016 om 18:51 -

    De benaming KUNSTGRAS is van de zotte!

    De naam kunstgras heeft niets, maar dan ook helemaal niets, met gras van doen. Het woord GRAS kan en mag natuurlijk nooit voor de aanduiding van een plasticmat gebruikt worden. Het geeft de suggestie van dat het iets met GRAS van doen heeft. Ook een PLASTICMAT betitelen als NAMAAKGRAS vind ik verwerpelijk. Je ziet bij hockey zelfs gele, paarsblauwe en rode matten. Gezond gras heb ik nog nooit in die kleuren waargenomen. Overigens dient voetbal op GRAS gespeeld te worden en dient elke andere ondergrond voor deze sport verboden te zijn. Veel of weinig gras maakt niet uit en modder is op een veld toegestaan.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com