1ste verlies voor JO13-01

4 november 2016 1440x bekeken, 1 reactie »

Woensdagavond heeft JO13-1 een competitie wedstrijd ingehaald tegen EBOH. Eindelijk was het team weer compleet, Ivo was er ook weer, koud uit het gips. We begonnen in de klassieke opstelling, met drie spitsen. Ousassim was gelegenheids laatste man, omdat Ivo nog niet veel mocht spelen.
EBOH was goed, snel, en veel feller. Ze wonnen veel duels, en zetten DFC onder druk. DFC begon laks. EBOH zet op een gegeven moment voor vanaf de achterlijn. Tom controleerde en wilde wegwerken maar werd tegen zijn voet geschopt en viel om met pijn. DFC voetbalt niet door, maar wacht op het fluitsignaal en verwacht een vrije trap. EBOH maakt daar gebruikt van door de bal in te tikken. Wijze les 1: blijven voetballen tot de scheidsrechter gefloten heeft. Na een kwartier valt Tom uit als hij de bal schiet. Dat dwingt de coaches nog een aanvaller, Stefan, in te zetten als verdediger. Vlak daarna breekt een speler van EBOH door. Twee man gaan achter hem aan en de aanvaller valt in het strafschopgebied. De scheids twijfelt niet en geeft, onder luid protest van de DFC-ers, een penalty, die EBOH keurig verzilvert. Wijze les twee: of het een overtreding is of niet, als het er van een afstandje uitziet als een overtreding, riskeer je een penalty!

Verderop in de eerste helft valt Sydney nog uit met een spierblessure, en scoort EBOH nog een keer. Met 3-0 achter gingen we de rust in en dat hebben we nog niet meegemaakt. Na de rust gooien de coaches het team om: we gaan met twee aanvallers (Noah en Youri) spelen, en Zouhair moet als linksback de uitstekende rechtsbuiten van EBOH afstoppen. Twee van de middenvelders gaan mandekken.

Dit werkt veel beter. EBOH dringt erg aan, maar komt er niet meer doorheen. Zelfs een tweede, nog makkelijker gegeven penalty krijgen ze er niet in. Nadeel is wel dat de twee aanvallers erg geïsoleerd staan, en niet echt veel ballen krijgen. Bij een van de zeldzame uitbraken scoort Noah, uit een voor de meeste andere mensen onmogelijke hoek: 3-1, de eer is gered. EBOH maakt er uiteindelijk nog 4-1 van, met een eerlijk is eerlijk, prachtig afstandsschot. Ze nemen daarmee de derde plaats in de poule van ons over.

Zaterdag wacht de uitwedstrijd tegen Nieuw Lekkerland, de nummer 1 in de poule. Deze wedstrijd was een waarschuwing: om te winnen van een goed team moet je scherp zijn vanaf de eerste minuut, en een uur lang hard werken. Als de mannen dat doen wordt het leuk, anders wordt het zwaar…

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 6 november 2016 om 13:03 -

    Jammer jongens….op naar de Topper !!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com