Streefkerk JO15-1 – DFC JO15-2

22 oktober 2016 1515x bekeken, 1 reactie »

22 oktober 2016 Streefkerk JO15-1 – DFC JO15-2

Vandaag uit bij koploper Streefkerk, een team met verreweg het beste doelsaldo in de competitie. Daarnaast is het nog zonder verliespunten en speelt het, zo blijkt, met fysiek grote spelers. Een stevige uitdaging voor DFC dat, wil het nog meedoen voor het kampioenschap, vandaag zeker niet moet verliezen. Ook is er een mogelijkheid voor DFC om de bittere nasmaak van vorige week weg te spelen.

Dat DFC daar geen half werk van maakt blijkt vanaf de aftrap. Streefkerk wordt opgevangen en overrompeld. Gestuurd door aanvoerder Nick, vandaag vanaf nummer 10 spelend, worden de spitsen Andrej en Julian in de diepte gezonden. En daar blijkt achter de verdediging van Streefkerk al snel veel ruimte te vinden. Het is na een minuut of drie Andrej die, na een steekbal van Nick, met een paar fantastische bewegingen de laatste verdediger en de keeper het bos instuurt en de voorsprong voor DFC aantekent: 0-1, wat een prachtige goal!

Maar de honger is nog niet gestild, en uit soortgelijke situaties krijgen Julian en weer Andrej 1 op 1 kansen tegen de keeper. Helaas worden deze kansen niet benut. Het had zo maar na 10 minuten 0-3 kunnen zijn voor DFC, maar de marge blijft 1 doelpunt. Als Streefkerk enigszins van de schrik bekomen is, blijkt dat die ploeg wel degelijk goed kan voetballen: de spelers weten elkaar met vlagen goed te vinden, en uit een corner komt een vrije kopkans. Alleen heeft Dylan geen zin om vandaag weer te verliezen, en hij pakt de bal klemvast. Streefkerk probeert een antwoord te vinden op het felle spel van DFC, en de scheidsrechter neemt een paar discutabele beslissingen. Nick denkt daar met de scheids over te discussiëren, maar die blijkt daar niet van gediend, en stuurt Nick tot ieders verbazing met geel naar de kant. Hierdoor ontstaat bij DFC een gat in het middenveld, en het laatste kwartier van de 1e helft probeert Streefkerk wat terug te doen. Door het fysieke verschil is het hard werken voor de DFC verdedigers, maar onder leiding van stand-in Jaylison houden ze stand, tot het moment dat Denilson een Streefkerk aanvaller licht aantikt. Deze bedenkt zich dat dit in het strafschopgebied is, en valt na een paar passen neer. Een zware straf volgt in de vorm van een penalty, welke gretig wordt benut: 1-1.

Als na de rust de wedstrijd weer begint blijken de DFC jongens ook weer tot rust gekomen, en gaan ze door waar ze de 1e helft mee begonnen. Streefkerk, toch de koploper, wordt volledig van de mat gespeeld, en laat al vrij snel de kopjes hangen. DFC wint alle duels, en waar Streefkerk qua fysiek verwacht werd in de 2e helft, is het DFC dat op inzet en techniek de bovenliggende partij is. Jaylison, doorgeschoven naar het middenveld, is ongelofelijk balvast, maar los van hem zetten alle DFC’ers zich met hart en ziel in. Het is even wachten op de bevrijdende goal, maar die komt: Luca wordt rechts prima gevonden en hij zet de bal strak en laag voor. Weer is Andrej het goudhaantje en hij beloont DFC voor het harde werk: 1-2. De wedstrijd wordt volkomen verdiend door DFC gewonnen, dat zich hiermee op de nummer 1 positie van de competitie nestelt.

Gefeliciteerd jongens, wat een knappe overwinning!

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 23 oktober 2016 om 13:57 -

    Gefeliciteerd jongens!!!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com