Op het nippertje verloren!

29 oktober 2016 1589x bekeken, 1 reactie »
Op het nippertje verloren!

IMG_7430 IMG_7431

DFC MO13-1 –  Sleeuwijk MO13-2
Op deze werkelijk prachtige zaterdagmorgen maken de Dordtse meiden zich op voor een bekerwedstrijd tegen Sleeuwijk, qua fysiek op het eerste gezicht een gelijkwaardige tegenstander. Ook bij de bezoekers verschilt de onderlinge lengte van de meisjes behoorlijk, van kleine ‘hummeltjes’ tot al echt grote meiden.
Enzo is vandaag aanwezig om de wedstrijd in goede banen te leiden. Hij lijkt alles op orde te hebben totdat hij zich realiseert dat ‘iets waar de tijd op aangegeven wordt’ toch wel handig was geweest om mee te nemen. De oplossing dient zich echter al snel aan: uw verslaggever breidt zijn takenpakket voor deze keer uit met die van tijdwaarnemer.
Coach Joost heeft zijn ploeg compleet, op Marietje na. Zij kampt nog steeds met een vervelende knieblessure.
Onder deze, bijna lente-achtige omstandigheden, is het geen straf om op het veld te staan en Joost begint dan ook goed met een uitgebreide warming-up waar alle meiden, niet eentje uitgezonderd, serieus mee aan de slag gaan.
Nadat het fluitsignaal voor het begin van de wedstrijd klinkt, maken beide ploegen de aanvallende intenties al snel duidelijk. In de vierde minuut leidt dat tot een doelpoging van Sleeuwijk. Na een uitbraak over rechts wordt een strak over de grond ingeschoten bal netjes gestopt door Daylaina.
In de 8e minuut krijgt D.F.C. een corner op rechts. Megan neemt de bal met haar favoriete linkervoet en krult de bal over alles en iedereen heen het doel in! 1-0! D.F.C. zet daarna nog een keer aan en probeert het via een hard afstandsschot van Denise dat gestopt wordt door de keepster.In de 10e minuut opnieuw een uitbraak van D.F.C. Megan stuurt vanaf het middenveld een pass richting Denise, die alleen op de keepster af mag. De keepster is echter nét iets eerder bij de bal, maar krijgt hem niet helemaal goed verwerkt want de bal blijft net voor het doel liggen. Denise probeert in de drukte de bal nog tussen de palen te knallen maar raakt helaas de paal. De bal komt terug in het veld en landt voor de voeten van Megan. Zij is alert en scoort alsnog: 2-0!

Sleeuwijk zet zich al snel over de teleurstelling van deze achterstand heen en voetbalt zich terug in de wedstrijd. Met als eerste wapenfeit een prima, door de nummer 2 genomen vrije trap, die helaas nèt over het doel van Daylaina zweeft.
De D.F.C.’ers werken hard en zijn in deze fase lichamelijk iets sterker dan hun tegenstander. Vooral Gabriëlla verdedigt als een beer aan de rechterkant en stopt zo menig aanval van Sleeuwijk. Toch speelt Sleeuwijk een volgende aanval netjes uit en scoort zo de aansluitingstreffer: 2-1.Bij een corner van Sleeuwijk stelt iedereen stelt zich goed op en Fay weert met een stevige trap tegen de bal de eerste poging af. Daardoor kan Megan de aanval opnieuw gaan zoeken. Helaas strandt halverwege het veld doordat de Sleeuwijkse defensie goed is meegeschoven naar voren en daar de duels al opzoekt.
Iets later probeert Megan vanaf de linkerkant schuin in het doel te schieten. De bal gaat voorlangs maar Maud probeert hem uit alle macht nog te raken. Helaas krijgt ze haar voetje er net niet tegenaan. Toch heel goed geprobeerd, Maud!

Beau Noëlle reageert vervolgens uitstekend op het Sleeuwijkse antwoord op het Dordtse offensief door een aanval van de tegenstanders op een stevige maar faire wijze onschadelijk te maken. Zo kan D.F.C. weer in de aanval. Fay meldt zich nu ook voorin en probeert het met een schot van grote afstand. Hard genoeg, dat wel, maar de bal gaat met een mooie boog naast. Dan zorgt een verdedigingsfout van Sleeuwijk voor een vrije trap waarvoor Denise aanlegt. De bal bereikt de vrijstaande Beau Noëlle maar zij mist net dat beetje geluk om haar eerste doelpunt aan te tekenen.

Dan is het rust.

Na de siroop komt Sleeuwijk alerter uit de kleedkamer dan DFC. De tegenstander komt al snel via een mooie combinatie tot scoren: 2-2.

Het spel gaat ook in de tweede helft snel heen en weer. Beide ploegen blijven lekker aanvallen maar de verdedigsters doen hun werk en voorkomen zo veel tegentreffers. Tess, Kytana en Selena werken zich een slag in de rondte. Dat is goed te zien aan de inmiddels tot D.F.C.-rood aangelopen wangetjes!
Een vrije trap wegens hands wordt door Denise helaas niet benut. Haar nette trap komt in handen van de keepster.
Ook de aanval daarna, waarbij Megan na een mooie actie net naast schiet, levert geen treffer op. Maar hieruit blijkt in ieder geval dat DFC opnieuw flink de aanval zoekt.
Doordat Denise een bal tegen haar oog krijgt en even uitgeschakeld is, neemt Esmee haar plek in en probeert zij met Beau Noëlle een aanval op te zetten. Nadat een verdedigster Esmee de bal heeft ontfutseld, komt Esmee door een sterke inzet opnieuw aan de bal en speelt ze die naar Beau Noëlle. Helaas schiet zij net naast.Dan is het aan de andere kant wel raak. Opnieuw vindt Sleeuwijk het net door een mooi in de rechterhoek geplaatst schot. 2-3.

Doordat Denise opnieuw flink door een Sleeuwijkse schoen geraakt wordt, deze keer op haar linker onderbeen, moet ze nu helaas het veld verlaten. D.F.C. mist daardoor wat aanvalskracht en dat leidt tot een offensiever Sleeuwijk. In de 15e minuut uit zich dat in een doelpoging die door Daylaina keurig gepakt wordt.
De aanval daarna staat Fay heel goed opgesteld en haalt zo het gevaar uit een mooie voorzet van de tegenstander. Sleeuwijk blijft echter druk zetten en komt op 2-4.

DFC komt nu nauwelijks nog voor het eigen doel vandaag omdat Sleeuwijk simpelweg sterker speelt.
Het is maar goed dat de nummer 12 van de tegenstander over de bal ‘maait’ als ze vrij voor het doel staat…

Toch vecht DFC nog terug via een aanval die eindigt bij een schot van Beau Noëlle dat helaas net rechts naast het doel eindigt. Dat eerste doelpunt van voor laat echt echt niet lang meer op zich wachten!

Denise is opgelapt en keert terug in de wedstrijd. Ze neemt de bal aan haar voet en bereikt via een lange rush de rechtzijkant, nabij de cornervlag. Daarvandaan plaatst ze de bal uitstekend voor de voeten van Megan, die iets rechts voor het doel staat. Megan haalt uit maar de verdedigster van Sleeuwijk kraakt het schot en voorkomt zo de 3-4.
Toch is het Megan die kort daarna, nadat ze haar directe tegenstandster het bos in stuurt, de bal bekeken in de linkerhoek plaatst: 3-4!

D.F.C. probeert in de laatste minuten de stand nog gelijk te trekken, maar ‘dat beetje geluk’ ontbreekt.
Daylaina is in de laatste seconde degene die nog flink aan de bak moet om te voorkomen dat Sleeuwijk met twee doelpunten verschil wint. Ze strekt zich over de grond uit op en tikt het schot van de nummer 8 met haar vingertoppen naast het doel.Enzo fluit af en de eindstand is dus 3-4.
Er had meer in gezeten voor de Dordtse meiden, het kwam er helaas vandaag niet uit.

Douchen dan!
Of toch niet…?

De kleedkamer die aan de meiden is toegewezen blijkt ineens gevuld met volwassen mannen. Ze worden daarom naar buiten verwezen om daar te wachten totdat de mannen klaar zijn.
Het is gelukkig mooi weer. Want buiten wachten in de regen en ook de kantine niet in mogen met je voetbalschoenen, lijkt mij toch geen optie. Uiteindelijk verhuizen de meiden dan maar naar een andere kleedkamer en kan de verkwikkende douche alsnog worden opgezocht.

 

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 30 oktober 2016 om 11:56 -

    Jammer meiden, maar hard gewerkt !!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com