MO13 speelt gelijk in Hendrik-Ido-Ambacht

18 oktober 2016 1144x bekeken, 1 reactie »
MO13 speelt gelijk in Hendrik-Ido-Ambacht

Zaterdag 15 oktober, vandaag staat om 8.30 uur A.S.W.H. – D.F.C. op de rol.
Dit weekendonvriendelijke tijdstip en het treurige weerbeeld – een grijze lucht en van die miezerige regen – helpt niet echt mee om de dames vlot op gang te krijgen, maar iedereen is op tijd. Zelfs de dames die vanmorgen om kwart voor zes(!) vanuit De Kempervennen zijn vertrokken.
Vandaag spelen Laure en Charlie met ons mee. Marietje (knie) en Selena (enkel) zijn namelijk geblesseerd. Gauw weer opknappen, meiden, sterkte!

Zoals een goede coach betaamt, biedt Joost de pasjes van de Dordtse speelsters ter inzage aan bij het wedstrijdsecretariaat van de Ambachtse club.
Nadat één en ander is gecontroleerd, ingevuld en afgehamerd, kan de wedstrijd beginnen. Charlie neemt plaats onder de lat, hetgeen inhoudt dat Daylaina samen met Megan en Denise de aanval vormt. De defensie bestaat uit Laure, Gaby en Beau Noëlle. Kortom: een ijzersterke opstelling!

Ook nu weer is er een gezellige groep ouders mee om D.F.C. vanaf de zijlijn te hoorbaar te ondersteunen. En dat lukt ze zelfs op dit tijdstip!
De scheids heeft nog maar koud gefloten voor het begin van de wedstrijd, of D.F.C. trekt snel op richting het doel van de tegenstander. Na een flitsende combinatie van de voorhoede komt de bal voor de voeten van Denise. Haar schot lijkt net dat beetje kracht te missen, maar dat tekort wordt ruimschoots opgevangen door de precisie waarmee ze de bal vlijmscherp langs de rechterpaal in het Ambachtse doel schiet. Na welgeteld één minuut staan we voor: 0-1!

D.F.C. heeft de smaak te pakken. Want in de 8e minuut volgt een aanval die opgezet wordt door Daylaina richting Denise, Denise speelt vervolgens met een mooie pass schuin, tussen twee tegenstanders door, Megan aan. Megan kijkt goed, haalt uit en de bal belandt in het dak van het doel: 0-2!
Defensief staan Laure, Beau Noëlle en Gaby hun vrouwtje, want tot echt gevaarlijke situaties voor het doel van Charlie komt het nog niet.

Totdat het eerste ambachtse schot op doel wordt gelost. Helaas voor de thuisploeg rolt dit goed geplaatste balletje nèt naast. Ook de poging daarna, een van een flinke afstand geschoten bal, leidt niet tot de eerste tegentreffer want een goed opgestelde Charlie voorkomt dat.

Dat A.S.W.H. het er niet bij laat zitten, blijkt als de ploeg steeds mee druk uitoefent op D.F.C.
Met als gevolg een corner die de Dordtse meiden niet goed weggewerkt krijgen. Een fraaie ingeschoten bal verdwijnt zodoende in de linkerbenedenhoek van het doel: 1-2.

A.S.W.H. voelt dat de gelijkmaker er aan zit te komen en probeert het nog maar een keer van afstand. Charlie is alert en weet de laag ingeschoten bal netjes geknield te stoppen. D.F.C. moet in deze fase alle zeilen bijzetten. En dat doen de meiden dan ook. Fay ontfutselt de ene na de andere bal van haar tegenstandster en probeert daarna uit alle macht de voorhoede te bereiken. Helaas zit er dan toch vaak een ambachts voetje tussen. Beau Noëlle probeert, heel goed, de defensie op orde te houden door aan haar medespeelsters duidelijk te maken wie welke tegenstandster moet verdedigen zodat D.F.C. niet nog een tegentreffer te verwerken krijgt.

Op het moment dat D.F.C. weer aan aanvallen lijkt toe te komen, wordt er op het middenveld jammerlijk balverlies geleden. Een Ambachtse aanvalster breekt door de verdediging heen en lost een schot op doel. Dat schot wordt half gestopt door Charlie maar de bal rolt wel door richting de doellijn. Charlie doet nog een laatste poging de bal op tijd te stoppen maar helaas… de gelijkmaker is een feit. 2-2.

Dan is het rust. Normaal gesproken valt daarover niet zoveel te melden maar vandaag duurt het wel heel lang voor de meiden van D.F.C. zich weer richting het veld begeven. Dat komt omdat de scheidsrechter heeft bepaald dat Laure en Charlie toch niet langer mogen meespelen. Van hen beiden zijn namelijk de dispensatieformulieren niet aanwezig. Iets dat kennelijk vóórdat de wedstrijd begon, niet goed is gecontroleerd (of toen nog niet als probleem werd gezien…) door het wedstrijdsecretariaat.

Nadat de wedstrijd zonder de twee meiden is hervat, krijgt coach Joost via een appje een foto van beide formulieren. Nadat hij de scheidsrechter daarop heeft geattendeerd, geeft deze aan dat de foto’s door het wedstrijdsecretariaat beoordeeld moeten worden waarna hij dan een seintje moet krijgen dat Charlie en Laure alsnog mee mogen doen.

Zo gezegd, zo gedaan. Uw verslaggever zet vanaf veld 4A een ‘sprintje’ in richting het secretariaat en komt er tijdens die actie achter dat het toch best wel groot is, dat complex van A.S.W.H… Nog net niet met de tong op de knieën worden de foto’s ter beoordeling aangeboden. Minutieus worden alle gegevens gecontroleerd. Men neemt de tijd. Het spookt door mijn hoofd om te zeggen: ‘Heren, de wedstrijd is volop bezig en het zou fijn zijn als de meiden gewoon weer lekker snel kunnen meevoetballen.’ Maar het lijkt me toch maar beter om de lippen op elkaar te houden.

Na een dubbele check wordt mij te verstaan gegeven dat de meiden inderdaad mee mogen doen. “Mooi, dan zal ik dat even aan de scheidsrechter doorgeven!” roep ik, om daarna de tweede sprint, terug naar het veld alvast in te willen zetten. Zinloos, blijkt. Want dat doorgeven wil het wedstrijdsecretariaat graag zèlf doen.
Dus die sprint komt er niet. Ik word vergezeld door een functionaris van de thuisclub die er een gezellig ‘zondagochtendwandelingetje’ van maakt…

Dan, bij het veld aangekomen, lijkt het juiste moment om de scheidsrechter aan te spreken, ook nog best wel even op zich te laten wachten. Dit tot ongenoegen van alles en iedereen die bij D.F.C. betrokken is. Maar dan is daar uiteindelijk toch de duim omhoog van de A.S.W.H.’er waarmee hij de scheids bereikt zodat Charlie en Laure dan officieel weer het veld in kunnen. En ik weer verder kan met het schrijven van dit verhaal.

D.F.C. komt terug in de wedstrijd met meer druk naar voren. Zo wordt Denise vrij gespeeld en kan ze alleen op de keepster af. Die weet haar schot echter netjes te stoppen. Ook defensief is D.F.C. sterk. Gabriëlla laat zich, samen met Beau Noëlle en Laure van haar sterkste kant zien en zorgen ervoor dat er geen gevaar voor het doel van Daylaina (zij keept nu omdat Charlie eerst wel, toen weer niet en nu weer wel mocht meedoen…) ontstaat.

A.S.W.H. probeert het dan met een schot van afstand dat door de lat gekeerd wordt. Daar komen we goed weg.
Dan een ongelukkig momentje waarbij Esme de bal naar Laure speelt waarna Laure de bal hard naar voren probeert te spelen maar daarbij Esmee vol raakt. Esmee vertrekt echter geen spier en de bal blijft zo in het bezit van D.F.C.!

Tot dan toe is er sprake van een gelijkopgaande strijd. Zowel A.S.W.H. als D.F.C. proberen aan goed voetballen toe te komen, maar tot echte kansen leidt het niet.
Aan D.F.C.-zijde voetbalt Charlie sterk mee en ze laat zich gelden door een mooie solo die helaas strandt in de handen van de keepster.

Een corner voor D.F.C. wordt door Denise mooi voor het doel geplaatst, maar helaas nèt buiten bereik van de goed opgestelde Megan.
Dat lijkt het startschot van een Dordts slotoffensief. DFC valt volop aan en krijgt de ene na de ander kans maar de bal wil er maar niet in! Vaak wordt er recht op de keepster gemikt, die dan weinig moeite heeft de ballen tegen te houden.

D.F.C. krijgt in de slotfase nog een paar corners. Bij die corners valt het op dat de hele ploeg voor het doel van A.S.W.H. is opgesteld en dat de verdedigsters zich de benen uit het lijf rennen om bij een tegenaanval weer op tijd terug te zijn. Wát een inzet! Geweldig meiden!

De spanning is te snijden want het druk van D.F.C. op het Ambachtse doel is zo groot dat er haast wel een doelpunt móet vallen. Dat gebeurt helaas niet en dan loop je de kans op het laatste moment nog een tegendoelpunt te krijgen. In de laatste aanval van A.S.W.H. klinkt er dan ook een zucht van opluchting bij de D.F.C.’ers als de bal nèt naast wordt geschoten.

Al met al is 2-2 een terechte uitslag.
Voor D.F.C. toch een flinke opsteker omdat van deze ploeg de bekerwedstrijd met 5-13 werd verloren.

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 19 oktober 2016 om 10:34 -

    Wow…wat een wedstrijd, het verslag hebben we in 1 adem gelezen. SPANNEND!! Wat een inzet…Gefeliciteerd meiden een punt mee naar huis genomen.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com