JO15-2: pech, onmacht en frustratie

17 oktober 2016 950x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor JO15-2: pech, onmacht en frustratie

15 oktober 2016 Papendrecht JO15-3 – DFC JO15-2

Vandaag de wedstrijd tegen laagvlieger Papendrecht. Maar het is vakantietijd, en je weet niet van tevoren of de tegenstander gaat inlenen van andere teams. Opgepast dus.

Als twee joekels van hazen van het veld gejaagd zijn start DFC deze vroege wedstrijd goed: al in de eerste minuten wordt Papendrecht vastgezet, en kan Julian vanuit het middenveld op de goal schieten, helaas gaat de bal net over. Er ontvouwt zich een zeer eenzijdige wedstrijd, waarbij DFC volop grote kansen krijgt. Papendrecht komt er niet aan te pas, en is blij met de eigen keeper, want die houdt ze op de been. In de aanvallen die volgen raakt DFC alleen al de eerste helft drie(!) maal de paal en 1x de lat. Het is eigenlijk een wonder dat DFC niet al met een doelpunt of drie voorstaat. Papendrecht stelt daar aan het einde van de 1e helft een paar counters tegenover, waarbij de snelle vleugelspitsen opvallen.

Onvoorstelbaar maar waar wordt de 1e helft met de 0-0 stand afgefloten. Hierbij valt de rol van de scheidsrechter voor het eerst echt op: ondanks dat hij er op attent gemaakt wordt dat deze leeftijdscategorie toch echt 35 minuten per helft speelt en hij vijf minuten te vroeg affluit, besluit hij om de kleedkamer op te zoeken.

Papendrecht ‘leeft’ nog, en dat maakt de ploeg gevaarlijk. Dan maar de 2e helft de goals maken, maar het is Papendrecht dat de eerste aanval opzet. De linker vleugelspits besluit het maar eens van afstand te proberen. Volkomen tegen alle verhoudingen in slingert de bal tussen Dylan en de lat: 1-0 Papendrecht. Dat is een forse tegenvaller, maar wel in de lijn van oude voetbalwetten. Het wordt nog erger als 2 minuten daarna de rugdekking op de snelle rechterspits niet goed plaatsvindt, en de score naar 2-0 stijgt. Wat een waardeloos scoreverloop, maar bij Papendrecht vindt niemand dit erg.

DFC gaat door met aanvallen, maar er wordt weer te veel naar binnen gedraaid, en daar is het door de drukte makkelijk verdedigen. Desondanks volgen er weer kansen, maar deze worden of goed gepakt door de keeper, of ze worden verprutst. Er is te weinig lijn in het spel, en iedereen wil de aansluitingstreffer maken. Als dan eindelijk met een prachtige meervoudige 1-2 tussen Luca en Mo over links eindelijk de achterlijn wordt gehaald, wordt de voorzet van Mo door Andrej ingetikt: 2-1.

Dan gaat het gedrag van de scheidsrechter helaas erg opvallen: steeds weer fluit hij voor kleine overtredingen van DFC, waar bij de zelfde overtredingen van de tegenstander doorgespeeld mag worden. De frustratie loopt op bij de jongens en bereikt een kookpunt als een speler van Papendrecht een schot van Julian uit de bovenhoek stompt. De scheidsrechter is hierbij de enige op het veld die dat ontgaat, en hij geeft dan ook geen penalty. Ook dat zit dus tegen. Wat DFC ook daarna nog probeert, de stand blijft ongewijzigd. Als Julian dat nog op het einde onderuitgeschopt wordt in het strafschopgebied, wordt er afgefloten.

Een combinatie van grote pech, te veel in de trechter voor de goal lopen, en een onvervalste thuisfluiter kost JO15-2 hier de punten en de aansluiting met de koppositie. Nu maar gaan focussen op het koploper Streefkerk in de wedstrijd van volgende week zo moeilijk mogelijk maken. Mogelijk kan deze grote kater dan weggespeeld worden.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com