JO15-2 bezig aan een mooie serie

8 oktober 2016 1108x bekeken, 1 reactie »

8 oktober 2016, DFC JO15-2 – Dubbeldam JO15-5

Alweer de vierde competitiewedstrijd. En waar afgelopen wedstrijden knap gewonnen werden, staat Dubbeldam vandaag op het programma. Deze ploeg heeft nog maar 1 verliespartij, en wil natuurlijk de punten meenemen naar huis. Maar DFC wil hier geen medewerking aan verlenen en start furieus. Dubbeldam wordt onder druk gezet, en we zijn nog maar drie minuten bezig als spits Julian de score opent. Op links krijgt hij een doorgeschoten voorzet onder controle, en met een prachtige beweging stuurt hij de verdediger de verkeerde kant op. Nu stoomt hij op naar de keeper, en waar deze een voorzet verwacht, ramt Julian de bal werkelijk schitterend in het dak van het doel, 1-0 DFC.

Dubbeldam is even van slag en het is DFC dat de overhand heeft. Echte kansen komen er echter niet: voor de goal wordt net iets te veel de combinatie nog gezocht, zodat de verdediging van Dubbeldam de problemen kan oplossen. Luca is goed op dreef en bestrijkt het hele middenveld. Dubbeldam mag hopen op een counter, maar Nick is achterin samen met Marciano, Dyron en Denilson bij de pinken. Het spelbeeld verandert niet, Dubbeldam blijft leven en DFC krijgt het niet voor elkaar om de marge te vergroten. Pas aan het einde van de eerste helft komen er wat kansen voor Dubbeldam, maar goals vallen er niet.

De tweede helft geeft een zelfde beeld: DFC probeert te combineren, en Dubbeldam moet het hebben van de inzet. Het beeld wordt wel rommeliger: te veel wordt door het drukke centrum gespeeld. Daarnaast doet de scheidsrechter ook een duit in het zakje door wel erg ver te gaan in de punten op de spelregel-i te zetten, maar vervolgens zelf de nodige discutabele beslissingen te nemen. Helaas zijn de meeste van die beslissingen in het nadeel van DFC, en de jongens hebben moeite dit te verteren.

Toch blijft de drang naar voren, en Julian, Marouane en Andre blijven daar hard werken voor de tweede goal. Meerdere grote kansen worden gecreëerd, maar dan wordt er tegen de keeper of naast de goal geschoten. Bij een van die aanvallen wordt Andre op pad gestuurd, hij kapt mooi de laatste man uit en schuift de bal beheerst langs de keeper, eindelijk de 2-0! Julian vindt hierna nog de paal, maar de stand blijft zo. Respect voor de tegenstander die bereid was om tot de laatste minuut voor de overwinning te gaan, zonder een dergelijke tegenstander geen spannende wedstrijden!

Wat DFC JO15-2 betreft: al de zesde overwinning op rij, echt een knappe prestatie. Een verbeterpuntje is om nog meer de ruimte (breedte) op het veld gebruiken, maar de uitslagen liegen er niet om, gedeelde eerste plaats. Gefeliciteerd jongens!

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 9 oktober 2016 om 09:28 -

    Gefeliciteerd met jullie overwinning!!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com