Hoe is het nu met … Pablo Rubio

18 oktober 2016 2369x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Hoe is het nu met … Pablo Rubio
Hoe is het nu met … Pablo Rubio

1085160_548992155136556_1206865360_o

Naam:             Pablo Rubio

Leeftijd:          43 jaar

Werk:              Al ruim 15 jaar werkzaam bij Spong Advocaten te Amsterdam

 

Welke periode bij DFC gespeeld?

  • Van 1991 tot en met 2004 als speler
  • Van 2004 tot en met 2006 als trainer van DFC 2, assistent trainer DFC 1

 

Welke positie gespeeld?

  • Voorstopper, laatste man
  • En één oefen wedstrijd gekeept bij het 1e team!

 

Hoe ben je bij DFC gekomen?

In mijn jeugdjaren voetbalde ik bij DS’79 dat later veranderde in Dordrecht’90. In het laatste jaar mocht ik al een paar keer meedoen met het tweede elftal, maar door de fusie van de club met SVV uit Schiedam (trainer Dick Advocaat) betekende dit het einde voor de meeste jeugdspelers. Ik werd toen benaderd door verschillende amateurclubs zoals ASWH, Kozakken Boys, Heerjansdam en DFC. Gelukkig nam ik de beste beslissing door voor DFC te kiezen.

 

Weet je jouw teamgenoten en trainers van vroeger?

Nou de meeste namen weet ik nog heel goed, hoe lang het ook geleden is.

In mijn beginperiode begon ik als “broekie” met spelers als, Hans Isendoorn, Paul Attasio, Gerard Franssen, Arnold Versteeg, Ceslestino dos Santos,  Daaf Stok, Arie Delmotte, Simon van Brakel, Hans Boogert, Peter Heystek, Micha van Loon, Martijn Boet, Paul Schreuder, Rene van de Weiden, Michel van Haaren, Ron Vugts.

Later kwamen daar bij Michel van Weiland, Siegmund Sewpersad, Ron Verhagen, Duco Bolte, Johan van de Hoek, Michel en Dennis van der Geijp, Cees de Vries, John Luijten, Michael van Maalsen, Germaine Sandvliedt, Dave Kant, Hans Harmans, Gero Dijk, Ozon Sener.

Maar ook de doorgebroken talentvolle eigen jeugdspelers van DFC heb ik zien door groeien zoals: Bas Verhoeven, Erik Vos, Leon van de Sluis, Stanley Matena, Ronald Stam, Kenneth en Giovanni Klaverweide, Joey van Axel-dongen, Leon de Kievit, Wilco Nieboer. Deze jeugdspelers werden snel in de groep opgenomen door de “oudere” spelers.

 

Als trainer meegemaakt: Cees van de Sluis, Frans Struis, Anne Evers, Arie Delmotte.

 

Heb je nog wel eens contact met oud teamgenoten?

Ik heb nog veel contact met Ron Verhagen. We spelen samen competitie tennis op aardig niveau. Daarnaast volg ik nog veel van mijn oud teamgenoten via Facebook. Leuk om te zien dat het goed met ze gaat en de kilo’s erbij zijn gevlogen…. wat een plofkoppen zeg haha.

 

Wat zijn jou leukste herinneringen aan DFC?

Ik ben mij altijd zeer bewust geweest van de goede tijd die ik bij DFC meegemaakt heb, het voelde als thuis komen. De opwaartse lijn van de 4e klasse tot en met de 1e klasse heb ik als speler van dichtbij mee mogen maken en als heel mooi ervaren, met veel kampioenschappen, humor en tranen. Vooral in die beginperiode hadden we vaak veel toeschouwers langs de lijn met een vaste supporterskern (rechts achter het doel). Maar ook onze blaaskapel Bar Gebeure was er vaak bij om een feestje te vieren.

 

In de wintermaanden speelden we vaak met DFC mee met het grote regionale zaalvoetbaltoernooi in de Wielwijkhal. Dit was ook één grote happening om mee te maken, afgeladen tribunes, en dan ook nog een paar keer het toernooi winnend afsluiten. Echt een doodzonde dat deze Wielwijkhal niet meer bestaat. Bewaar ik zeer mooie herinneringen aan.

 

Ook aan de gekke voetbalhumor bij DFC bewaar ik leuke herinneringen. Zo heb ik het zelfs één keer voor elkaar gekregen om heel ons team inclusief technische staf in de maling te nemen. Als afsluiting van het mooie seizoen, promotie naar de 1e klasse na de overwinning op Rood Wit, zijn we met de selectie naar de Canarische Eilanden afgereisd. Echter we hadden een tussenstop in Spanje, maar omdat onze vliegtuig ernstige vertraging had, moest ik van Ad Heijsman op het vliegveld in Spanje (omdat ik spaans kan spreken) navraag doen of we de tussenvlucht nog konden halen. Ik kreeg al snel van de vluchtleiding door dat onze tussenvlucht al lang vertrokken was. Maar om iedereen in de maling te nemen, zei ik tegen mijn teamgenoten dat het vliegtuig nog op ons aan het wachten was, maar dat we met z’n allen heel snel naar de andere kant van het vliegveld moesten sprinten om het vliegtuig toch te halen. Dus toen renden we met zo’n 20 man als een dolle (koffers erbij)  door het grote vliegveld naar de andere kant (lang stuk rennen van 20 min.), al zwetend en stressend om te ervaren dat het vliegtuig natuurlijk al lang was vertrokken. Dat is mij wel altijd bij gebleven ja haha.

 

Ook bewaar ik zeer goede herinneringen aan de goede onderlinge band van ons 1e team met de selectie van het damesteam van DFC. Bij feestjes waren ze altijd wel present, maar ze kwamen ons ook vaak aanmoedigen bij de wedstrijden. Leuke tijd.

 

Als laatste is de wedstrijd tegen Internos mijn laatste wedstrijd voor DFC geweest in 2004. Letterlijk op het hoogtepunt gestopt aangezien deze wedstrijd een promotie wedstrijd was naar de hoofdklasse. Ik heb in mijn voetbal carrière weinig rode kaarten gepakt, maar uitgerekend in deze wedstrijd kreeg ik twee ongelukkige gele kaarten. Ondanks mijn rode kaart bleven we het veldoverwicht houden met legio kansen maar was het net niet voldoende voor promotie.

 

Doe je nu nog wat in de voetballerij?

Ik heb nog een aantal jaren in Roosendaal een ambitieus zaalvoetbalteam getraind, maar naarmate mijn kinderen ouder werden ben ik daar mee gestopt.

Vijf jaar geleden heb ik bij DFC nog een F-team getraind, waar Estelle (mijn oudste dochter) voetbalde. Helaas is zij bij DFC gestopt, maar ik heb alle hoop nog gevestigd op Amaro (mijn jongste zoon van 2 jaar) dat ik terug zal keren bij DFC.

 

Hoe volg je DFC nu nog en kom je nog wel eens bij DFC?

Ik zie oud-voorzitter Ger Husen nog wekelijks bij de tennis, waarbij er uiteraard nog veel over DFC gesproken wordt.

Daarnaast blijft ik op de hoogte door de website van DFC.

 

Is er iemand die je graag in deze rubriek ziet?

Hans Isendoorn. Wat kon hij scherp trainen zeg! Als zijn opvolger in het hart van de defensie ben ik zeer benieuwd naar zijn verhalen bij DFC voor mijn tijd.

 

image-15-10-16-01-09  image-15-10-16-01-10

 

 

 

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com