Een leuk potje meidenvoetbal!

10 oktober 2016 996x bekeken, 1 reactie »
Een leuk potje meidenvoetbal!
Bewolkt met een zonnetje, zo zijn de weersomstandigheden kort samengevat als de D.F.C. meiden ‘onder 13’ om 10.30 uur aantreden.
Iedereen was keurig op tijd aanwezig dus coach Joost kon zich opmaken voor een uitgebreide warming-up met de dametjes van DFC.
Ook de tegenstander was ruim op tijd. Dat was maar goed ook want de kortste route naar de ‘externe’ kleedkamers bij F.C. Dordrecht is niet zomaar 1-2-3 gevonden.
Met wat hulp kwam het uiteindelijk toch goed en konden de teams zich op gaan maken voor een lekker potje zaterdagochtendvoetbal.
Bij D.F.C. geen afwezigen vandaag. Wel had Joost Selena vrijaf gegeven omdat zij bij de laatste training opnieuw erg veel last van haar enkel en knie had. Selena wilde tóch graag bij haar ploeggenoten zijn en kwam ze daarom vanaf de kant aanmoedigen.
Daylaina keept, Tim is scheidsrechter en de bal rolt.
Joost heeft gekozen voor een opstelling waarbij Gaby, Beau Noëlle en Fay de verdedigende taken op zich nemen en Denise, Esmee en Megan voor de aanvallende stootkracht moeten gaan zorgen. De eerste minuten doen beide teams goed werk. Zowel Sliedrecht als D.F.C. proberen door goed samenspel tot een aanval te komen. Dat lukt over en weer maar leidt nog niet tot doelpunten. De ploegen lijken fysiek ook aan elkaar gewaagd, in tegenstelling tot andere ploegen uit de competitie.
Het eerste wapenfeit van D.F.C. ontstaat in de elfde minuut. Denise komt vrij voor de keepster, maar mikt net iets te hoog en de bal gaat over. Jammer!
Terwijl uw verslaggever de krabbels voor dit verslag in z’n mobiel aan het intikken is, komt D.F.C. via Megan weer in scoringspositie. Zij geeft de bal vanaf een aardige afstand precies genoeg snelheid mee om de keepster in de rechterhoek te passeren: 1-0, we staan voor! (Gelukkig stond één van de vaders in tegenstelling tot de verslaggever wel op te letten bij deze actie en kunnen zodoende details ook in het verslag worden meegenomen. Dank, vader van wie ik de naam niet noem maar waarvan iedereen weet, dat ie Wilfred heet… ;-))
Sliedrecht komt al snel gelijk door een aanval die eerst nog goed gepareerd wordt door een uitstekend verdedigende Gabriëlla. Daylaina de bal ook nog weet te stoppen maar zich in de rebound toch gewonnen moet geven: 1-1.
Dat geeft de tegenstander een flinke oppepper waardoor ze sterker wordt. Al snel scoren ze de 1-2. Als de DFC defensie daarna vervolgens even niet oplet, staat het ineens 1-3.
Joost probeert de Dordtse meiden vanaf de kant een beetje aan te jagen en dat lijkt te werken. Ze geven àlles! Dat is te zien aan de knalrode koppies als ze worden gewisseld. Maar veel verder dan een rommelige fase komt D.F.C. niet. Ook Sliedrecht is de grip op de wedstrijd kwijt. Beide ploegen zijn duidelijk toe aan de rust.
Na een verre uittrap van Daylaina waar een mooie aanval van DFC leek te beginnen, pakt Sliedrecht de bal af en bereikt heel snel de vrijstaande spits die er 1-4 van maakt.

Het is zover: rust. Anita en Andrea zorgen voor de siroop.

De, hoogstwaarschijnlijk stevige toespraak van Joost, mist z’n uitwerking niet. DFC zet Sliedrecht in het begin van de tweede helft meteen onder druk. Goed zo, meiden! We laten ons toch zeker niet zomaar opzij zetten!?! Als de keepster van de tegenstander de bal uittrapt, wordt de bal vaak door DFC al snel onderschept. Helaas lukt het nog niet de bal goed voor het Sliedrechtse doel te krijgen. Totdat Denise haar tegenstandster met een mooie truc het bos in stuurt en de bal netjes voor Megans voeten plaatst. Die kijkt goed, richt goed, maar ze schiet helaas nèt voorlangs.
Dan volgt er een krachtmeting tussen de grootste Sliedrechtse en de kleinste D.F.C.’er. Esmee, die echt de helft kleiner is dan haar opponent, laat zich niet zomaar de kaas van het brood eten en maakt het haar ontzettend moeilijk. Toch kan ze niet voorkomen dat de bal na een goed geplaatst schot langs Daylaina het doel in rolt: 1-5

D.F.C. geeft niet op en blijft strijden voor elke meter, met als gevolg dat de volgende aanval uitmondt in een corner voor de thuisploeg. De bal komt voor de voeten van Megan. Zij raakt ‘m nèt niet lekker en de bal gaat hard en hoog over. Sliedrecht bouwt daarna weer snel een aanval op. Beau Noëlle en Gabriella zijn alert, werken keihard en ook nog eens goed samen waardoor die aanval verder geen gevaar voor het Dordtse doel oplevert.
Nadat Megan en Denise over rechts opnieuw een aanval opzetten die Megan uiteindelijk hard op het Sliedrechtse doel laat schieten, lijkt het toch een kwestie van tijd voordat de thuisploeg een tweede tegentreffer produceert. De keepster staat echter goed opgesteld en stopt de bal.

Toch komt DFC terug! Denise passeert aan de linkerkant van het veld met een fraaie beweging haar tegenspeelster en kan daarna met links uithalen. Zoals al vaker dit seizoen is het ijzer haar spelbreker: het schot spat uiteen op de kruising. Megan let gelukkig heel goed op en knalt de bal, in de rebound, hoog in de touwen: 2-5
Iets later mag Denise aanleggen voor een vrije trap wegens hands. Mooi schot, goed gepakt door de keepster.
Doordat Denise uitvalt met een enkelblessure, gaan Fay en Maud zich meer met de aanvalsopbouw bemoeien. Dat leidt al snel tot een mooi offensief, helaas zonder treffer.

De laatste fase van de wedstrijd kenmerkt zich door aanvallen over en weer, die door de defensies van beide ploegen netjes worden afgeweerd. Aan Dordtse kant is dat bijvoorbeeld Tess die vaak ingrijpt voordat Sliedrecht gevaarlijk wordt. Ze krijgt er dan precies op tijd ‘een voetje tussen’. Knap hoor!

Dan fluit Tim, die de wedstrijd onberispelijk leidde, voor het eindsignaal.

Het was een aantrekkelijke wedstrijd met kansen voor beide ploegen. DFC trok helaas aan het kortste eind.
En…de Sliedrechtse ploeg is een leuke, sportieve tegenstander. Dat mag ook weleens gezegd worden!

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 16 oktober 2016 om 13:46 -

    Jammer meiden…op naar de volgende wedstrijd!!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com