E.B.O.H. te sterk voor de M013

5 oktober 2016 651x bekeken, 1 reactie »
Een mooie zaterdagochtend, de aanwezige meiden enthousiast en fit, coach Joost die er zoals altijd erg veel zin in heeft, vrolijke vaders en moeders…
Kortom, een prima recept voor een leuke pot voetbal! Helaas moeten we wel Megan missen omdat zij ziek thuis is gebleven. Sterkte, meid!
Vandaag treffen we E.B.O.H., gehuld in het zwart en roze. Zodoende kan D.F.C. haar reservetenue in de tas laten en aantreden in het bekende rood-wit.
De scheidsrechter deze morgen is Sabit, die na het handenschudden het aanvangssignaal laat klinken.
Ook deze meiden zijn gemiddeld gezien wel wat groter dan de D.F.C.’ers. Kan ook haast niet anders, want wij hebben meiden in de ploeg die zelfs nog 1 of 2 categorieën jonger zouden mogen uitkomen. Maar dat is aan de strijdlust niet af te meten, ook de kleinste dames houden zich uitstekend staande.
Toch komt E.B.O.H. in de negende minuut op voorsprong door een typisch gevalletje van onoplettendheid in de defensie van de thuisploeg.
Geeft niet, kan gebeuren, gewoon er weer tegenaan. D.F.C. blijft zwaar onder druk staan maar keepster Daylaine is superscherp en Gabriëlla en Fay staan heel goed te verdedigen.
Dan volgt er een mooie aanval die via Maud en Kytana wordt opgebouwd. Helaas komt de laatste pass niet bij een ploeggenoot terecht en smoort de aanval in de verdediging van de tegenstander. E.B.O.H. antwoordt direct met de ene aanvalsgolf na de andere, maar het leidt nog niet tot doelpunten. Zo belangrijk kan goed verdedigen dus zijn! Om maar te zwijgen van een goede keepster: met een echt heel mooie duik plukt Daylaina voor het D.F.C.-doel een hard afstandsschot uit de lucht.
Helaas weet E.B.O.H. daarna wel via een doordacht uitgespeelde aanval de 0-2 aan te tekenen.
Dan krijgt D.F.C. een vrije trap na een overtreding op Maud. Denise legt aan en knalt in de rechterbenedenhoek: 1-2!
Het geeft onze meiden vertrouwen. Gabriëlla ziet Denise vertrekken en speelt haar over een afstand van zeker 20 meter prima aan. Op volle snelheid stormt ze op het doel af maar ze komt net tekort om de bal goed af te ronden. Jammer, anders hadden we met 2-2 gaan rusten.
De tweede helft heeft Marietje de keepershandschoenen aangetrokken en gaat Daylaina de aanval van D.F.C. versterken. Want naast het keepen, dat ze heel goed doet, vindt ze het ook ontzettend leuk om te voetballen.
Al snel krijgt E.B.O.H. een vrije trap. Die weet de club echter niet te verzilveren doordat de rood-witte muur goed staat opgesteld.
De daaropvolgende aanval lijkt dan toch de gelijkmaker een feit te zijn: Denise weet tussen drie verdedigster de bal aan het voet te houden en zelfs nog richting het doel te mikken. De keepster verkijkt zich er in eerste instantie op en de bal krúipt werkelijk naar de doellijn. Doordat de E.B.O.H.-keepster snel haar misrekening herstelt, kan ze de bal nét op tijd stoppen.
Dan volgt de mooiste aanval van de wedstrijd.
Vanaf het eigen doelgebied wordt de bal door Denise naar de in het midden vrijstaande Daylaina gespeeld, Daylaina speelt door naar Beau Noëlle, op rechts. Die ziet kans, tussen een stuk of wat E.B.O.H.’ers door, op haar beurt een opkomende Denise uitstekend aan te spelen. Het mooi geplaatste schot van Denise leidt echter tot een harde metalen knal… Paal. Wat een pech!
Het heeft de meiden al met al flink wat energie gekost en dat zorgt dat E.B.O.H. snel daarna wel het doel vindt en er 1-3 van maakt.
Dan lijken ‘de koppies’ een beetje te gaan hangen en komt de tegenstander op 1-4 en 1-5. Waarbij mag worden opgemerkt dat de 1-4 echt zo’n narrig opstuitend balletje was, waar je als keepster echt door verrast kan worden.
Als het dan ook nog 1-6 en 1-7 wordt, is duidelijk dat E.B.O.H. een maatje te groot is voor onze meiden.
Toch kunnen ze met opgeheven hoofd van het veld, want verliezen hoort erbij en ze hebben stuk voor stuk weer keihard gewerkt!

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 5 oktober 2016 om 10:27 -

    Jammer meiden !! SUPER gespeeld zoals we hebben kunnen lezen het verslag…op naar de volgende wedstrijd.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com