Drie keer op voorsprong, toch met lege handen

22 oktober 2016 1117x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Drie keer op voorsprong, toch met lege handen

Sliedrecht MO13-1 – D.F.C. MO13-1

Vanuit Dordrecht trekken we vandaag door het mistige ochtendlandschap richting Sliedrecht. Om daar te voetballen tegen de ploeg waar we twee weken terug met 5-2 van verloren. Er is dus iets goed te maken, zoals dat heet. Marietje is nog geblesseerd en zoals het er nu naar uitziet, blijft zij nog wel enige tijd uitgeschakeld. We hopen toch dat ze uiteindelijk weer lekker mee kan voetballen, dus hou je taai! Verder is iedereen aanwezig en na de welkome en overigens érg smakelijke beker koffie uit de Sliedrechtse kantine, maakt het gezelschap aanwezige ouders zich op om de wedstrijd te gaan bekijken en verbaal te ondersteunen.

Joost heeft z’n meiden met de nodige instructies het veld ingestuurd en daarmee gaan ze vanaf het eerste fluitsignaal, van de wel héél jonge leidsman, goed mee aan de slag. Megan en Denise vormen de aanval, Beau Noëlle is min of meer op het middenveld geposteerd en Fay, Tess en Gabriella vormen de verdediging. Daylaina keept. De eerste minuten Dordtse druk levert al snel een treffer op. Denise scoort met haar linkervoetje uit een mooi opgebouwde aanval van Beau en Megan: 0-1!
Zowel D.F.C. als Sliedrecht proberen door goed samenspel tot scoren te komen. Zo gaat een afstandsschot van Denise nèt over en een soortgelijke poging van Sliedrecht nèt naast. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden, gezien de acties in de eerste minuten. Twee ploegen die willen gaan voor een doelpunt, waarbij er netjes en zonder mekkeren gevoetbald wordt. Dat is in de voetballerij wel eens anders…Als Sliedrecht vervolgens optrekt richting het Dordtse doel, ziet de verdediging helaas geen kans de bal tijdig te onderscheppen. Met als gevolg dat een schot op doel nog maar nèt door Daylaina gestopt kan worden. Ze ligt hierbij op de grond met haar hand op de bal. Op dat moment tikt de spits de bal daar onder vandaan en scoort alsnog: 1-1.

Kort daarna gaan de aanvalspogingen weer heen en weer over het het veld. Een hard schot van zowel de Sliedrechtse als van Megan verdwijnen naast het doel. Megan probeert daarna Denise te bereiken via een prachtige voorzet, zowat vanaf de achterlijn. De bal suist voor alle uitgestoken Sliedrechtse benen langs, maar helaas is het linkerbeen van Denise ook een paar centimeter te kort om de bal in het doel te prikken.

Bij een volgende D.F.C. aanval ziet Denise haar kans schoon. Ze breekt door langs de rechterkant van het veld, stoomt op richting het doel en schiet. Haar schot wordt echter met twee handen door een Sliedrechtse verdedigster vlak naast het doel over de achterlijn gewerkt, waarna de keepster de bal achter de lijn oppakt en het spel vervolgt met een uittrap.
De scheidsrechter, die zich op ruime afstand bevindt, vindt het prima zo. D.F.C. en aanhang denkt daar logischerwijs anders over. Maar goed, kan gebeuren…De Dordtse meiden komen in dit deel van de wedstrijd steeds vaker en met de nodige dreiging voor het doel van de tegenstander. Zo wordt de bal rond de twintigste minuut keurig opgevangen door Gabriëlla en speelt ze de bal netjes door naar Esmee. Zij, opnieuw de kleinste dame van allemaal, kiest de hoek uit waarin ze bal wil schieten en lost het schot.  Helaas net iets teveel naar links en dus rolt de bal langs de verkeerde kant van doelpaal over de achterlijn.
Bij de daaropvolgende tegenaanval snijdt de spits van Sliedrecht door alles en iedereen heen, gaat alleen op Daylaina en af en lijkt D.F.C. zo op achterstand te gaan zetten. Maar Daylaina gooit zich voor de bal en verder dan een corner voor Sliedrecht komt het dan ook niet. Als die corner genomen is en Sliedrecht opnieuw de aanval kiest, is het Fay die goed haar lichaam gebruikt en zo haar directe tegenstandster belet te schieten waardoor het gevaar wordt afgewend.

Als na een aanval van D.F.C. de bal door de keepster van Sliedrecht zo ver wordt uitgetrapt dat hij over Fay en en Tess heen stuitert, zou het zomaar opnieuw gevaar voor het D.F.C.-doel kunnen opleveren. Tess echter, herstelt dit razend knap door de aanvalster te achtervolgen, in te halen, netjes opzij te zetten en de bal over achterlijn te laten rollen.
Sliedrecht probeert daarna over de rechterkant de aanval op te bouwen en dat lukt prima. Een mooie voorzet zet de spits vrij voor de goal van Daylaina. Het is dus een kwestie van de bal erin schieten, zou je zeggen. Maarrrr… Daylaina laat zien waarom zij zo vaak terechte complimenten krijgt voor haar keeperswerk. In een flitsende reactie slaat ze de bal weg en voorkomt zo een bijna zekere achterstand. Klasse, keepster!
Dan is het rust. De ploegen zijn aan elkaar gewaagd en het publiek is daarom erg benieuwd naar het verloop van de tweede helft.
De tweede helft begint D.F.C. opnieuw heel sterk. Denise komt over links op vanaf het middenveld. Ze ontworstelt zich daarna aan Sliedrechtse verdedigster en plaatst de bal in de voeten van Megan die niet twijfelt en de bal netjes in het netje jaagt: 1-2!
Het enige antwoord dat Sliedrecht hierop kan hebben, is dat zij de aanval gaan opzoeken. Dat doen ze dan ook direct en uitstekend. De druk voor het D.F.C. wordt te groot en al snel ligt opnieuw de gelijkmaker in het doel: 2-2.
Beide ploegen maken er zo wel een heel spannend potje van!
Helaas wordt er aan de kant van D.F.C. soms iets te hard overgespeeld waardoor bal net buiten bereik van een medespeelster blijft. Zo missen we toch een paar mooie kansen op een goede aanvalsopbouw.
Toch krijgt D.F.C. het voor elkaar Sliedrecht op eigen helft naar achteren te dringen en zo de druk op te voeren. Als Denise de bal, nu vanaf de achterlijn aan de rechterkant van het veld, voor het doel probeert te krijgen waar Megan zich heeft opgesteld, zit daar een Sliedrechts been tussen. Helaas voor de thuisploeg zorgt dat been er wel voor dat de eigen keepster gepasseerd wordt. Een cadeautje dus, maar wel 2-3!
Sliedrecht laat het er opnieuw niet bij zitten en zet snel een tegenaanval op. Daylaina weet deze bal van dichtbij ook weer te stoppen maar in de rebound is ze kansloos: 3-3. Het wordt met de minuut spannender!
Als Gabriëlla van achteruit de bal aan Esmee meegeeft, speelt zij heel slim, tussen twee Sliedrechtse meiden door, Denise aan die het van ver probeert. De keepster laat zich echter niet verschalken en houdt de bal netjes tegen.
Dan komt D.F.C. voor het eerst deze wedstrijd op achterstand. Een prima aanvalsopbouw van Sliedrecht mondt uit in een korte solo van de spits die wordt afgerond met een doelpoging waar Daylaina helaas geen antwoord op heeft. Stand 4-3.
D.F.C. doet er alles aan om nog op gelijke hoogte te komen, maar het wil maar niet lukken. Denise krijgt nog wel een aardige kans van afstand maar de keepster staat weer goed op haar plek. Ook de daaropvolgende doelpoging van Sliedrecht loopt op niets uit. De bal rolt nèt voor het doel langs. Ook een allerlaatste krachtsinspanning van Megan strandt in de handen van de Sliedrechtse doelvrouw. De wedstrijd loopt ten einde. In de laatste minuten volgt nog één effectieve aanval van Sliedrecht, ingeleid door balverlies aan Dordtse kant. De tegenstander bepaalt zo de eindstand op 5-3.
Het was opnieuw, net als twee weken geleden, een erg leuke wedstrijd. Spannend tot de laatste seconde. Helaas voor D.F.C. heeft het de wedstrijd niet naar zich toe kunnen trekken, maar alle meiden verdienen een dikke aai over de bol voor hun inzet! We zijn trots op jullie!

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com