DFC wint topper en komt aan kop.

1 oktober 2016 785x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC wint topper en komt aan kop.
DFC wint topper en komt aan kop.

Vandaag stond de topper tegen koploper TSVV Merlijn uit Tilburg op het programma. Een oproep om DFC te komen steunen met een combinatie van het mooie weer zorgde voor drukte langs de lijnen. Grensrechter vandaag was Cees van Woerkom door afwezigheid van Enzo.

DFC begon ijzersterk aan het duel en kreeg na amper 1 minuut spelen al een grote kans om de voorsprong te pakken.  Een bal dwars door het centrum verleende Anthony vrije doorgang naar de keeper.Helaas miste  Anthony Radjkoemar deze opgelegde mogelijkheid . maar de toon van de wedstrijd was wel gezet. DFC was vandaag niet van plan de punten te delen.  Nog amper bekomen van de schrik van deze start lag de bal al naar 8 minuten op de bekende stip in het strafschopgebied. Een overtreding van TSVV Merlijn werd terecht omgezet naar een strafschop. Dennis vd Heiden wist hier wel raad mee en zette DFC op 1-0 voorsprong. TSVV zette in de eerste helft hier bijna geen enkele mogelijkheid tegenover. Het eerste wapenfeit van de tegenstander kwam pas na 18 minuten spelen maar deze vrije trap ging hoog over. De tendens van de eerste helft was toch wel het overwicht van DFC. Het enige wat misging was de kansen verzilveren. Wesley Hoving vuurde hard op doel na eeb corner , maar wederom stond de keeper TSVV op de goede plaats pom erger te voorkomen. Richting het einde van de eerste helft kwam TSVV eindelijk aan voetballen toe. De beste kansen waren echter nog steeds voor DFC waarbij een lob van Rivolino net over ging. De beste kans kwam echter op slag van rust. Het was dezelfde Rivolino die op de keeper af ging. Hij was te gretig door zelf te schieten. Als deze bal breed was gelegd had DFC met 100 % zekerheid met een dubbele voorsprong gaan rusten.

De rust werd door de scheidsrechter gebruikt om een blessure te laten behandelen.

Ook de tweede helft was na bijna 1 minuut spelen kansrijk voor DFC. Een diepe bal op Rivolino werd door de uitstekende keeper net weggetikt. Deze keeper had op dat moment al vele kansen voor DFC gestopt. Het verschil met de eerste helft was dat TSVV gelijk mee ging doen in de wedstrijd. Na bijna een kwartier spelen loste DFc een goed schot maar de keeper tikte hem over. Kantelpunt was minuut 61. De tot dat moment goed leidende scheidsrechter besloot om een poging de bal binnen te houden als terugspeelbal te beoordelen. DFC ging zich aan deze beslissing irriteren. De vrije trap belandde voor DFC gelukkig in de muur. TSVV Merlijn merkt dat bij DFC enige irritatie ontstaat nav enkele beslissingen van de scheidsrechter en ruikt zijn kansen. Praten naar de scheids vanwege een vrije trap die DFC had willen zien , leverde wederom een vrije trap in de zestien van DFC op. Alvorens deze vrije trap genomen werd , kreeg Sabit zijn tweede gele kaart voor commentaar dus rood. De commotie die daarna ontstond omdat men aan DFC zijde hier volkomen niet mee eens was , leverde zelfs een tweede rode kaart op voor Sabit. Wat rest was de vrije trap die wederom in de muur terecht kwam.Het duurde enkele minuten voor DFC zich weer kon herpakken. Het inbrengen van routiniers Maarten Zilverschoon en Robin Matena , beide niet fit genoeg om te starten , zorgde er voor dat de rust weer terugkeerde aan DFCzijde. DFC ging weer voetballen en dit leidde tot een paar goede kansen op de wedstrijd met 10 man op slot te gooien.De beste kans kwam vlak voor het einde van de officiele speeltijd. Zoals vaker vandaag lag de keeper van TSVV Merlijn weer in de weg. De scheidsrechter had alle commotie die geweest was omgezet in flink wat extra tijd. DFC schrok en was bang dat de bal ook aan hun zijde op de stip kwam te liggen ver in blessure tijd. Een mogelijke handsbal werd weggewuifd door de scheidsrechter waar hij deze ook zomaar op de stip had kunnen liggen.

De opluchting was dan ook groot toen de wedstrijd werd afgeblazen. De 3 punten bleven in Dordt. Door deze overwinning grijpt DFC ten samen met Willem2 de koppositie. Op basis van de tweede helft en met 10 man kan men spreken van een zwaar bevochten overwinning.

Volgende week gaat DFC op bezoek bij stadsgenoot GSC/ODS. Uw steun zal dan ook zeker weer als welkom worden ontvangen door de selectie.

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com