DFC verliest van Good Luck

29 oktober 2016 1310x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC verliest van Good Luck
DFC verliest van Good Luck

DFC bewees zichzelf een slecht dienst door de koppositie aan Willem 2 over te dragen na een 1-3 thuis nederlaag tegen Good Luck.

Dat de ploeg van DFC voetballend waarschijnlijk wel een van de beste in de competitie is , is bekend. Maar dat het niet goed kan omgang met tegenslag is vandaag ook bewezen. DFC begon sterk en met veel balbezit aan de partij. Enkele spelden prikken werden in het begin uitgedeeld maar het was Good Luck die na 12 minuten de voorsprong pakte. Een schot op goal na een corner van de tegenpartij zag er niet onhoudbaar uit maar wist toch het net te vinden. DFC stond op achterstand en ging op zoek naar de gelijkmaker. Echter de kopjes gingen langzaam zakken en echt veel gevaar was er niet in de eerste helft. De ploeg van Good Luck speelden mannelijk voetbal en DFC wist hier niet mee om te gaan.

In de tweede helft had trainer Danny Slegers Rivo en Rick ingebracht en dat leek aanvankelijk een kanteling in de wedstrijd te brengen.Na 3 minuten spelen in de tweede helft was er een discussie of de bal wel of niet over de doellijn van Good Luck was gegaan. DFC claimde de 1-1 , maar de scheidsrechter stond op te grote afstand om de situatie te beoordelen en ging op het advies van zijn assistent af. Uiteraard gaf deze niet thuis en de 0-1 bleef staan. Na een klein kwartier spelen gaf Rivo een mooie steekbal op Maarten Zilverschoon en die weet zulke kansen wel te benutten en bracht beide ploegen weer gelijk 1-1 Het spelbeeld veranderde eigenlijk niet , DFC had weliswaar het balbezit , maar echte kansen kwamen er niet uit voort. Het onderling gepraat kwam het spel zeker niet ten goede en DFC ging meer en meer tegen zichzelf spelen in plaats van als een team te opereren. Een klein kwartier voor het einde was er de discutabele 1-2 voor Good Luck. In buitenspel positie werd deze bal gescoord , en assistent Enzo attendeerde de scheidsrechter hier op. Helaas voor DFC ging hij niet mee in deze beslissing en de achterstand was op het score bord gezet. DFC probeerde het nog wel maar had de kracht niet meer om echt op zoek te gaan naar de gelijkmaker. Als dan Good Luck op het einde nog de 1-3 maakt is de wedstrijd over en sluiten.

Op voetbal gebied en balbezit had DFC deze wedstrijd niet hoeven te verliezen , maar als er niet als team gevoetbald word blijkt dat de tegenstander met minimale inzet toch gewoon de winst op kon eisen. Een lesje hoe om te gaan met tegenslagen was vandaag een harde les. Uithuilen en volgende week weer opnieuw beginnen met een thuiswedstrijd tegen Groot Ammers.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com