DFC O15-1 wint ook haar 4e wedstrijd

9 oktober 2016 932x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC O15-1 wint ook haar 4e wedstrijd

Verslag van Sliedrecht O15-2 – DFC O15-1 op zaterdag 8 oktober 2016.

 

Goed uitgeslapen kan deze wedstrijd om 12.30u worden begonnen. Alle spelers zijn aanwezig en na een frisse ochtend begint de zon door te breken. DFC trapt af, Jaylison krijgt de bal en kijkt om zich heen, geeft een scherpe diepe bal op Winston en vervolgens belandt de bal via nog 2 aanrakingen bij Stijn, die hopeloos naast het doel schiet. (De bal zal overigens binnen 10 minuten worden vervangen, want zoveel onkunde is niet acceptabel).

In het vervolg van de eerste helft zakt het tempo naar een bedenkelijk niveau. De DFC’ers hebben individueel meer in huis dan hun tegenstanders en vergeten om het spel simpel te houden. Sliedrecht probeert het wel, maar komt ook al niet tot een goede aanval. De 0-1 van Yassine komt erg moeizaam tot stand en leidt ook niet tot beter of leuker voetbal.

De wissel Jan voor Jaylison zorgt zelfs even voor verwarring in de eigen verdediging, maar gelukkig blijft Joël bij de twee kansjes die hierdoor ontstaan rustig en houdt hij zijn doel schoon. Vlak voor rust laat DFC O15-1 nog ‘even’ zien hoe je voetbal ook kunt spelen. In plaats van de directe diepe bal besluit Jan om de bal eerst naar de buitenkant te spelen. Max neemt de bal mee en zijn voorzet wordt door Yassine op waarde geschat: hij kruipt op het goede moment voor zijn tegenstander en kopt tegendraads binnen. Drie balaanrakingen – doelpunt, schit-te-rend!

 

De tweede helft geeft een korte opleving, maar al gauw vallen beide ploegen terug op het treurige spel uit de eerste helft. Wel zijn de beide doelpunten die we zien erg mooi. De 0-3 is bijna een kopie van de 0-2. Nu wordt Colin diep gestuurd en diens voorzet wordt wederom tegendraads binnengekopt door Yassine. De 0-4 is een leuke combinatie aan de linkerkant met Pavel, Redwan en Stijn. De voorzet van de laatste wordt bij de eerste paal door Colin opgepikt en die omspeelt de keeper en prikt de bal binnen. Zo simpel kan het zijn.

 

Dit keer een maximaal resultaat met een minimale inspanning.

In de stand is wel het een en ander veranderd: opnieuw is er een team teruggetrokken en we zien dat Drechtstreek O15-2 er bij is gekomen. Door deze aanpassingen is DFC O15-1 nu gedeeld koploper met ASWH.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com