DFC O15-1 voltooit eerste trilogie

2 oktober 2016 1289x bekeken, 1 reactie »

Verslag van de eerste 3 competitiewedstrijden van O15-1, maar eerst even voorstellen:

O15-1 staat onder leiding van trainer/coach Patrick en heeft de volgende spelers in het team:

Colin, Jan, Joël, Jaylison, Jordi, Max, Michael, Pavel, Redwan, Stijn, Winston, Xander en Yassine.

 

De Zwerver O15-1 – DFC O15-1 op zaterdag 17 september 2016.

Deze wedstrijd begint wat onwennig, wordt gespeeld bij heerlijke weersomstandigheden, met een soms wat wisselvallig fluitende scheidsrechter en zonder Colin, die het seizoen met een dijbeenblessure begint. Na kort aftasten en wennen aan nieuwe posities neemt DFC na een minuut of vijftien het heft in handen. De verdediging met Jan, Jaylison, Michael en Xander went snel en geeft nauwelijks kansen weg: Joël heeft een rustige eerste helft. Op het middenveld hebben Jordi, Redwan en Stijn al snel de controle in handen en voorin proberen Pavel, Winston en Yassine een gaatje in de verdediging van De Zwerver te vinden. Dat lukt Pavel deze ochtend als eerst, waarna nog voor rust Stijn de marge verdubbelt. Na rust verdubbelt Stijn eerst zijn persoonlijke score alvorens De Zwerver iets terug kan doen. Voor het eindsignaal heeft ook Pavel nog een doelpuntje gescoord en Yassine bepaalde de eindstand op een nette 1-5.

 

DFC O15-1 – SSW O15-1 op zaterdag 24 september 2016.

Een redelijk bekende ploeg, want vorig jaar speelde de C3 een tweetal spannende wedstrijden tegen een aantal van deze jongens. Beide teams leunen op een goede veldbezetting en de kansen zijn dan ook schaars en komen voort uit dode spelmomenten en een incidentele diepe bal. Ergens halverwege de tweede helft is het onze Jan die de meeste meters heeft gemaakt, want de spits van SSW is razendsnel en gaat achter elke diepe bal aan. Maakt DFC niks uit, want Jan lost het op.

De wedstrijd zit zogezegd op slot als op links Redwan diep wordt gestuurd na een combinatie met Yassine en Stijn. Redwan legt de bal terug op Stijn, die zijn tegenstander in een beweging het bos in stuurt en met de tweede beweging de bal vanaf een metertje of 20 over de keeper heen schiet. Enigszins verbaasd over de schoonheid van het doelpunt (waar komt dit ineens vandaan?) staat DFC zomaar 1-0 voor. SSW trekt ten strijde en DFC countert vlak voor tijd de 2-0 binnen. Colin draait van zijn man weg en spurt naar de achterlijn. De lage harde voorzet wordt door Yassine heel knap binnen gewerkt. Doelpunt uit het boekje.

 

Pelikaan O15-2 – DFC O15-1 op zaterdag 1 oktober 2016.

Pelikaan heeft de eerste tegenstander met de staart tussen de benen uit deze poule geschoten (Heerjansdam trekt zich na een 16-0 nederlaag terug) en ze hebben hun tweede wedstrijd gewonnen met 9-0 en dit lijkt dus een goede tegenstander te worden. Die verwachtingen worden helemaal waargemaakt. Beide ploegen laten de bal rondgaan, maar hebben een ijzersterke organisatie. Net als vorige week zijn de kansen schaars en zijn de ploegen gelijkwaardig. Bij rust is het wederom 0-0.

DFC komt wel beter uit de kleedkamer dan Pelikaan en als Max een goede diepe bal op Pavel geeft en deze laatste niet opgeeft nadat hij de bal lijkt te verspelen maakt hij uiteindelijk de (op dat moment) verdiende 0-1. Hierna wordt DFC echter langzaam naar achteren gedrongen, Pelikaan gaat steeds beter voetballen, maar weet de mogelijkheden niet goed uit te spelen (met name Xander is de hele wedstrijd een vreselijke sta-in-de-weg voor ze) en gelukkig ziet de (overigens uitstekend leidende) scheidsrechter in een handsbal van Jan geen opzet.

Vlak voor tijd gaat Redwan goed door op links en hij geeft Pavel een niet te missen kans waardoor ook deze spannende wedstrijd met 0-2 wordt gewonnen.

 

De contouren van het team worden elke wedstrijd beter zichtbaar. De spelers raken meer en meer op elkaar ingespeeld en de goede voorbeelden op Fifa17 doen volgen. Het team is een mix van onverzettelijkheid, techniek en snelheid en als de jongens die kwaliteiten goed van elkaar gaan begrijpen dan gaan ze zeker meedraaien in de top van deze competitie. We zijn zeer benieuwd.

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 5 oktober 2016 om 10:33 -

    Gefeliciteerd jongens met deze overwinningen !!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com