DFC O15-1 voert ranglijst aan

16 oktober 2016 1272x bekeken, 1 reactie »
DFC O15-1 voert ranglijst aan

Verslag van IFC O15-2 – DFC O15-1 op zaterdag 15 oktober 2016.

Opnieuw een daybreaker: de wedstrijd start om 12.15u. IFC heeft snel wat reserveshirts gehaald, want rood-zwart tegen rood-wit zou wat lastig worden. Het team is helemaal compleet en vandaag beginnen Yassine en Max op de bank. DFC heeft het meest de bal en IFC houdt tegen. Het is noch spannend noch boeiend. Het tempo ligt te laag en de spelers staan vaak stil waardoor combinaties nauwelijks mogelijk zijn. Met Yassine en Max voor Pavel en Winston wordt de wedstrijd wat leuker, maar dom balverlies leidt tot lichte paniek achterin, waarna Joël de eerste doelpoging nog weet te keren, maar de rebound niet en dan staat O15-1 ineens 1-0 achter.

 

De tweede helft is nog maar nauwelijks begonnen als Max op doel schiet, maar de bal niet goed raakt en de bal lijkt voorlangs te gaan. Echter komt Stijn als een duveltje uit een doosje voor zijn man en hij schuift de bal beheerst onder de keeper door: 1-1. (Max, als schot was dit een onvoldoende, als assist was dit perfect!).

De euforie is van korte duur, want IFC maakt uit haar eerste de beste aanval direct de 2-1 waardoor DFC weer opnieuw moet beginnen. Dat doen ze goed: Pavel en Winston zijn de tweede helft wel volop in beweging en scheppen de ruimte voor Yassine om de ploeg op sleeptouw te nemen. Eerst kopt hij de 2-2 binnen (na aangeven van Winston) en vervolgens maakt hij de 2-3 uit een rommelige situatie voor het doel. En kort nadat een snel genomen vrije trap (Max op Stijn) nog voor de lijn wordt weggehaald weet Yassine ook de 2-4 (schot van afstand) aan te tekenen. De wedstrijd is gespeeld, want IFC heeft aanvallend te weinig in huis. DFC werkt in gestaag tempo het doelsaldo bij: 2-5 door Pavel, 2-6 door Colin en 2-7 door Max, die dit keer de bal goed binnenschiet (kennelijk een snelle leerling).

De actie die aan Max’ doelpunt voorafgaat is het vermelden waard: Yassine pikt de bal op (net op de helft van IFC) en haalt hem onder zijn voet door waarna zijn tegenstander de verkeerde kant op loopt: de tweede tegenstander schudt hij met een lichaamsbeweging en rechts-links voetenwerk van zich af en als de derde en vierde tegenstander hem lijken in te sluiten zet hij Max met een korte voetbeweging vrij.

 

Door het verlies van ASWH tegen SSW is DFC O15-1 nu alleen koploper.

De opgenomen uitslag van 2-8 in de uitslagenlijst is waarschijnlijk niet bereikt, tenzij de 8e schutter zich bekend wil maken.

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 16 oktober 2016 om 13:39 -

    Gefeliciteerd jongens!! Weer 3 punten mee naar huis en nu koploper….SUPER!!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com