DFC 1 verliest stadsderby tegen GSC/ODS

8 oktober 2016 827x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 1 verliest stadsderby tegen GSC/ODS
DFC 1 verliest stadsderby tegen GSC/ODS

Na verleden week de kop overgenomen te hebben , moest DFC vandaag naar stadsgenoot GSC/ODS , die laag op de ranglijst stond. Op papier een niet al te moeilijke opgave , maar DFC kwam van een koude kermis thuis en verloor met 3-2

Vanaf de aftrap was DFC in aanvallend opzicht de meerdere maar dat overwicht werd niet in doelpunten uitgedrukt. Na eerst een goede mogelijkheid te hebben gemist . ging het verdedigend de mist in. Geklungel achterin zorgde voor een kans voor GSC/ODS , en die wisten wel raad met dit vervroegde sinterklaas cadeau 1-o .  Nog niets aan de hand voor DFC , maar de kansen moesten nu wel eens benut worden. Veelvoudig werd er gekozen voor de voorzet vanaf de flanken , waar af en toe een kans uit voort kwam. Afwisseling door eens een actie door het midden met combinatie voetbal bleef uit. GSC/ODS kon zich makkelijk verweren tegen het matte spel van DFC. Na 25 minuten kreeg DFC toch de kans dmv een gemakkelijk gegeven strafschop , door de verder goed leidende scheidsrechter. Dennis vd Heiden wist hier raad mee en bracht DFC op gelijke hoogt 1-1. Maar na de gelijkmaker veranderde het spelbeeld niet. Bij de 2-1 van GSC/ODS zag de verdediging er wederom niet overtuigd uit. Op slag van rust kreeg DFC nog een goede kans. Maar deze werd niet benut.

De tweede helft begon eigenlijk hetzelfde door wederom via de flanken de voorzetten te geven. De beste kans kwam echter door een vrije trap van GSC/ODS die op de lat kwam.De keeper van GSC/ODS groeide in de wedstrijd en de ballen van DFC op doel kwamen steeds meer in zijn bereik.Halverwege de tweede helft was er een diepe bal waar de laatste lijn van DFC zich compleet op verkeek en lag de bal in het net voor de 3-1. In de aanval die volgde wist Maarten Zilverschoon met een hard afstandsschot gelijk de 3-2 te noteren. Maar verder dan dat kwam DFC vandaag niet. De wedstrijd eindigde met 10 man door een rode kaart van Mark Bok vanwege natrappen.

DFC was vandaag niet bij de les en speelde te mak om zijn aspiraties waar te maken. Gelukkig voor DFC wist de concurrentie ook niet de volle buit te pakken. Willem 2 verloor en TSVV Merlijn speelde gelijk tegen Dubbeldam. Datzelfde Dubbeldam is volgende week de volgende tegenstander. DFC zal dan wel een ander spelbeeld moeten tonen willen ze punten daar weg gaan halen.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com