DFC 1 herpakt zich na nederlaag verleden week

15 oktober 2016 1062x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 1 herpakt zich na nederlaag verleden week
DFC 1 herpakt zich na nederlaag verleden week

DFC had de kans zich vandaag te revancheren van de nederlaag van verleden week. De derby uit tegen Dubbeldam was de uitgelezen kans hiervoor. DFC wist de 3 punten mee terug te nemen naar de Reeweg Oost door met 0-1 te zegevieren.

DFC trad vandaag aan zonder de geschorste Mark Bok nav zijn rode kaart van verleden week , maar daar tegen stond de terugkeer van Sabit. Een overheersend DFC bepaalde het eerste gedeelte van de wedstrijd. Alhoewel het meeste balbezit voor de roodwitte ploeg was , waren er niet echt 100 % kansen te noteren. DFC zette wel druk op doel maar de doelman werd niet uitvoerig getest. Een vrije trap op de rand van het strafschopgebied raakte de muur. Halverwege de eerste helft veranderde het spelbeeld. Dubbeldam rook kansen en begon feller te spelen. DFC wist zich daar aanvankelijk niet tegen te wapenen. Na een half uur spelen was de beste kans van de eerste helft voor Dubbeldam. Een voorzet op maat werd gelukkig voor DFC over geschoten. Enkele minuten daarna moest doelman Chris handelend optreden om een voorsprong van Dubbeldam te voorkomen. DFC zette net voor rust nog druk wat resulteerde in een goed schot en een kopbal op de lat. DFC had het meeste balbezit , maar had niet te klagen dat de rust met 0-0 werd bereikt.

Trainer Danny Slegers begreep de wake up call en bracht na de rust Maarten Zilverschoon in het veld. Het doel om meer druk naar voren te zetten lukte al gelijk bijna na de aftrap , de kans was niet aan Rivo besteed. Na 7 minuten spelen in de tweede helft kwam Rick vd Linde opzetten na een rush en schoot vanaf een meter of 25 op doel. De doelman van Dubbeldam wist dit schot niet goed te verwerken en de rebound was er voor Denis vd Heijden die de 0-1 op het scorebord zette. Een solo door de verdediging heen van Rivo had een beter lot verdient , echter had hij niet meer de kracht de bal te raken. Halverwege de tweede helft was er een moment van twijfel. Een poging om te schieten op doel van Rivo werd teniet gedaan door een verdediger van Dubbeldam. De scheidsrechter , die overigens verder een goede wedstrijd floot , gaf aan dat het schot geblockt werd, echter de mening van veel mensen was dat er sprake was van een overtreding en de bal op de stip had gemoeten.  DFC kreeg vanaf dat moment weer de grip op de wedstrijd terug. Dubbeldam zette nog wel een slot offensief in , en dat gaf ruimte voor DFC om de wedstrijd te beslissen. Wesley Hoving had hier de beste kans voor.  Chris moest op zijn beurt nog een maal vol aan de bak om zijn doel schoon te houden en slaagde in zijn missie. Na 90 minuten was er het verlossende fluitsignaal wat de 3 punten voor DFC betekende.

Deze overwinning was nodig na afgelopen week. DFC was beter  en ook verdiend de winnaar , maar als Dubbeldam zijn kansen had benut hadden we zomaar met lege handen kunnen staan. Het enige wat telt is de overwinning na afloop, en die smaakte goed in deze goedbezochte derby.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com