Puike start competitie door JO15-2

17 september 2016 1324x bekeken, 1 reactie »

17 september 2016, OMC JO15/1 – DFC JO15/2

De eerste wedstrijd van de competitie. Dit tegen het enige team van OMC in deze leeftijdscategorie. En aangezien de tegenstander geen oudere jeugd heeft, wordt het team aangevuld met dispensatie spelers. Dat belooft een taaie wedstrijd, aangezien fysiek nu nog van grote invloed.

Maar DFC is niet onder de indruk en start uitstekend. Veelvuldig wordt de combinatie gezocht, bij vlagen wordt er zelfs one-touch voetbal gespeeld! Grote kansen zijn er nog niet, maar dit is veelbelovend. Toch is het ook uitkijken voor counters van OMC, dat een paar handige voetballers heeft. Maar DFC weet de openingen langs de flanken te vinden. Het duurt tot de 17e minuut, als spits Julian een prachtige cross pass verzendt op Andre. De bal valt exact over de verdediging, en Andre doet het ook uitstekend: hij kapt de verdediger uit en jaagt de bal tegen het net: 0-1 DFC.

Een heerlijke beloning voor het mooie combinatievoetbal. Nog geen drie minuten daarna heeft Marouane op links een mooi actie waarmee hij drie verdedigers achterlaat. Mede hierdoor staat Julian vrij om in te schieten: 0-2! DFC zit op rozen, nu al. Het wordt nog mooier als Luca een van de aanvallen af kan ronden: vanaf rechts wil hij de bal in eerste instantie voorzetten, maar omdat hij met buitenkant rechts schiet, draait de bal achter de verbaasde keeper de goal in: 0-3. Het is een prachtige goal, die met applaus beloond wordt. Maar eerlijk is eerlijk: het volledige team werkt keihard, en er zijn meerdere uitblinkers. In deze fase wordt DFC een vrije trap ontnomen, als een OMC speler zonder twijfel in de handen van zijn keeper terugspeelt, en de scheids dit kennelijk volgens de regels vindt.

Hierna neemt DFC iets gas terug, maar erger is dat het team nu te veel achteruit loopt. Hierdoor voelt OMC dat er misschien nog wat te halen is, en bij een counter (na een DFC corner) lijkt Marciano met een uitstekende sliding erger te voorkomen, maar pech voor DFC: de balt stuitert weer voor de voeten van de OMC aanvaller, die afrondt: 1-3. Nog niets aan de hand, maar als de scheidsrechter door laat spelen richting 40 minuten, wordt er een dekkingsfout gemaakt achterin bij DFC en kan OMC wederom profiteren:2-3. Dat is balen, maar de ploegen gaan met deze stand de rust in.

DFC is dan wel technisch en qua teamspel beter dan OMC, maar toch is de stand spannend. DFC komt getergd de kleedkamer uit en zet druk op de verdediging van OMC. Dat levert direct resultaat op: Andre, die onvermoeibaar op elke diepe bal rent, weet een slechte terugspeelbal te onderscheppen. Hij rondt af voor 2-4. OMC gaat steeds meer fysiek spelen, en regelmatig wordt een DFC speler vastgehouden, aangetikt of weggeduwd. Het is knap van DFC dat het zich niet al te zeer laat provoceren, al wordt spits Julian wel voor 10 minuten uit het veld gestuurd, omdat hij nijdig de bal wegtrapt. De scheidsrechter heeft de handen vol, en OMC weet nog een keer te scoren uit een counter: 3-4. De truc is nu rustig te blijven, en dat valt niet mee. Ondertussen is OMC onsportief aan het ballen, en dat is jammer. Stevig spelen is toegestaan, maar dit gaat meerdere keren te ver en levert dan ook een uitsluiting op voor de OMC spits.

Toch weet DFC de grip op de wedstrijd door inzet en samenspel terug te krijgen, en ontstaan er meerdere zeer grote kansen. Maar zolang deze niet afgemaakt worden blijft het spannend. Het is Andre die de marge weer weet te vergoten: 3-5 en hiermee eindigt de wedstrijd.

Een wedstrijd die door DFC met veel inzet en oog voor elkaar werd gespeeld, een terechte overwinning ook. Zoals gemeld waren er meerdere uitblinkers, maar de grote winst zit hem in het collectief. Nu de foutjes in de verdediging nog verminderen, en er kunnen nog leuke wedstrijden komen. Top gedaan!

 


1 reactie

  1. Jeugdcommissie 17 september 2016 om 22:13 -

    Wat goed jongens!! Gefeliciteerd…

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com