DFC opent competitie met winst

3 september 2016 1174x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC opent competitie met winst
DFC opent competitie met winst

DFC opende vandaag de competitie met een thuiswedstrijd tegen Oosterhout. Met een goede voorbereiding op zak , was het de vraag of deze lijn doorgetrokken kon worden naar de competitie. Het antwoord was dus ja, 3-1 winst

Het was echter Oosterhout met de eerste kans van de wedstrijd , maar gelukkig overschoot. DFC stelde daar een vrije trap van Maarten Zilverschoon tegenover , maar zijn kans ging net als die van Oosterhout over. Een periode van zo’n 20 minuten volgde waarin DFC duidelijk het meeste initiatief toonde. Na een half uur kwam DFC weer goed weg door een gemiste kans van Oosterhout. Vlak voor het einde van de eerste helft kreeg DFC weer de betere kansen dmv een schot van Paul Pluymert en Robin Matena. Diezelfde Robin Matena had zelfs de 1-0 op zijn schoen maar de keeper redde nipt. Zodoende was de bekende brilstand ook de ruststand.

Oosterhout beschikt over een ploeg met veel voetballend vermogen. DFC toonde aan als een hecht team veel druk te kunnen zetten. Dit speelbeeld was ook na de rust te zien.

Na een klein kwartier spelen ging Maarten Zilverschoon in de zestien naar de grond. Een twijfel geval en de scheids wuifde de vragen van DFC weg. In de aanval die volgde brak DFC over de linkerkant uit. Na goed voorgeven was het Rivo die de 1-0 noteerde. Een kleine 5 minuten later was er een sterk individuele actie van een speler van Oosterhout die de verdediging open speelde en zodoende de 1-1 scoorde. Een kleine domper voor een op dat moment dominerend DFC. Dat DFC zich hier niet door uit het veld lieten slaan , werd direct na de aftrap duidelijk. Bijna gelijk vanaf de aftrap ging de bal wederom over de linkerkant. Een voorzet op maat kwam bij Robin Matena op de hoek van het strafschop gebied terecht. Deze kant laat Robin natuurlijk niet liggen en hij haalde hard en doeltreffend uit om de voorsprong terug te krijgen voor de rood witte thuisclub 2-1. Een kleine 10 minuten voor het einde werd de bal na een vrije trap in de zestien gepompt door Oosterhout. de bal verdween hard in het DFC doel. Maar terwijl de Oosterhout spelers al juichend hun feest aan het vieren waren, was het de scheidsrechter die op aanraden van zijn assistent dit feest stopte.  Buitenspel en dus geen gelijkmaker. Oosterhout bleef op zoek naar de gelijkmaker en dat leverde ruimte op voor DFC.  Na eerst nog een kans gemist te hebben wist DFC toch voor het eind van het fluitsignaal de winst zeker te stellen. Wederom was Robin Matena hierbij betrokken. Vanaf zijn eigen helft stak hij het hele veld over om de bal af te leggen aan invaller Wesley Hoving , die deze kans in 2 pogingen in 3-1 omzette.

Game , set and match , de drie punten blijven aan de Reeweg Oost.

Man of the match was zeker te weten Robin Matena.


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com