DFC MO13-1 – Wieldrecht MO13-1

24 september 2016 1711x bekeken, 1 reactie »
DFC MO13-1 – Wieldrecht MO13-1

Na twee bekerwedstrijden staat vandaag de eerste competitiewedstrijd voor de meiden op het programma.
Het team, onder leiding van trainer-coach Joost, mag op deze zonovergoten ochtend aantreden tegen de meiden van stadgenoot Wieldrecht. Zo op het eerste gezicht een fysiek sterke tegenstander, want de Wieldrechtse dames zijn gemiddeld toch wel een paar centimeter groter dan de thuisploeg.

DFC bestaat vandaag uit Daylaina, Gabriëlle, Beau Noëlle, Megan, Selena, Kytana, Tess, Maud, Esmee en Denise. Fay en Marietje zijn helaas geblesseerd. Vanaf hier: sterkte, we hopen dat jullie snel weer mee kunnen doen!

Voor Kytana en Selena is dit de eerste wedstrijd in het DFC-tenue, dus extra spannend.
Scheidsrechter Peter fluit en DFC trapt af. Er wordt goed op elkaar gelet waardoor er mooie aanvallen ontstaan die al snel bijna een doelpunt opleveren. Natuurlijk wordt er ook wel eens een bal niet, of niet goed geraakt, maar dat geeft niks. Dat hoort erbij en daar leren we alleen maar van.

Wieldrecht doet uiteraard ook haar best, maar tot nu toe lukt het niet om de DFC aanvalsters voor het doel weg te houden. Dan ziet Megan, na een situatie waarin ze omringd is door verdedigsters en ze toch sterk de bal aan haar voeten weet te houden, haar kans schoon en schiet ze de bal naast de keepster in het doel. 1-0!

Een mooi begin, meiden! Het publiek, deels bestaand uit ouders van de MO15 die net daarvoor een fraaie 2-1 overwinning op Sliedrecht hebben behaald, klapt, joelt en juicht uitbundig.

Wieldrecht laat het er echter niet bij zitten en gaat op jacht naar de gelijkmaker. De druk op het DFC-doel neemt toe. Ondanks dat Daylaina een paar erg fraaie reddingen laat zien, kan ze toch niet voorkomen dat het 1-1 wordt. De bezoekers spelen een aanval mooi uit en weten zo die treffer te produceren.

Daarna gaat de wedstrijd een poosje gelijk op. Het valt op dat DFC ook verdedigend keihard werkt. Esmee jaagt op elke bal en weet die soms ook nog te veroveren. Tess is niet bang om de bal net voor een veel grotere tegenstander weg te kapen en Gabriëlle werkt zich een slag in de rondte om te voorkomen dat haar ploeg op achterstand komt.
Ineens is daar dan een uitbraak van DFC, Denise weet vanaf het middenveld op snelheid haar tegenstandster voor de blijven en prikt de bal uiteindelijk rechts naar de keepster in het doel. 2-1!

Wieldrecht lijkt daardoor een tikkie aangeslagen. Want snel daarna weet Denise vanaf de rechterkant haar directe tegenstandster te verschalken en plaatst de bal met een mooi en hard schot laag in de linker benedenhoek. 3-1!
Het is nog wel even schrikken voor Selena als ze bal recht op haar gezicht geschoten krijgt. Dat doet natuurlijk best even flink pijn. Gelukkig wordt ze goed verzorgd en kan ze in de tweede helft weer mee doen.

3-1 dus, met die stand gaan we rusten. Met deze temperatuur is verfrissing erg welkom en gelukkig is die snel door Tess en Anita geregeld.

Het eerste deel van de tweede helft blijven de ploegen in evenwicht. Zowel DFC als Wieldrecht proberen de tegenstander uit te spelen en op die manier gevaarlijk te worden, maar zover komt het niet. Beide ploegen mogen vertrouwen op de kracht van hun verdediging en keepster.

Dan wordt een bal door Wieldrecht tot corner verwerkt en mag DFC, in de persoon van Megan, aanleggen. Een plotselinge instructie, “Er tussendoor!!!” vanuit het publiek (naar verluidt door iemand die genoemd wordt als mogelijk lid van de technische commissie…) doet Megan beseffen dat Denise wel heel erg vrij staat als ze de bal tussen de Wieldrechtse defensie door weet te spelen. Ze neemt een korte aanloop en ja, de bal komt precies waar die wezen moet. Denise twijfelt niet en maakt er 4-1 van.

Vervolgens golven de aanvallen weer heen en weer. Wieldrecht mag na een overtreding van DFC een vrije trap nemen en schakelt daar een sterke dame voor in die de bal goed hard richting Daylaina knalt. Maar waar ze geen rekening mee had gehouden is dat Esmee zich in de baan van het schot heeft opgesteld en zo voorkomt dat Wieldrecht haar tweede treffer maakt.

Zoals gezegd, Kytana en Selena spelen hun eerste wedstrijd voor DFC maar wat doen ze het goed! Ze proberen de bal af te pakken, goed over te spelen en zo de overwinning van DFC veilig te stellen.

Als er opnieuw een corner voor DFC te nemen valt, kopiëren Megan en Denise hun actie van een paar minuten daarvoor. Opnieuw kan Denise schieten en levert dat, nu na een rebound, een doelpunt op. 5-1!

Daylaina moet daarna nog een keer aan de bak als Wieldrecht met een uiterste krachtsinspanning de achterstand probeert te verkleinen. Nadat de DFC-keepster eerst nog fraai redt, komt de tegenstander met een in de korte hoek geplaatst schot toch nog terug tot 5-2.

Dat is ook de eindstand en de eerste overwinning is een feit!
Iets wat gevierd mag worden. Joost trakteerde de meiden daarom op een heerlijk patatje met en een frikandel.


1 reactie

  1. Jeugdcommissie 24 september 2016 om 19:20 -

    Gefeliciteerd meiden !! SUPER gedaan…

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com