DFC JO15-2 – RKSV RCD JO15-2 bekerwedstrijd: ballen afvuren op de buren

11 september 2016 1067x bekeken, 1 reactie »

Het is wennen. Aan de benaming (C2 bekt veel beter), aan de teamindeling (sommigen laten een team achter waar ze al jaren in spelen), aan het C niveau (voor de eerstejaars), aan de warmte (het is heet vandaag) en aan elkaar in deze opstelling.

De hitte wordt onze keeper Dylan helaas al voor de wedstrijd te veel, hij moet zich laten vervangen (beterschap jongen!).

Feitelijk is dit pas sinds de bekendmaking donderdag de eerste wedstrijd in deze samenstelling en zijn er een paar afwezigen, maar……………….. dit alles ter zijde om de wedstrijd te kunnen spelen.

DFC begint in deze bekerwedstrijd enthousiast. RCD wordt al snel vastgezet, en het krachtsverschil toont zich al. Toch komen hier weinig kansen uit, het positiespel is nog niet goed genoeg en de ballen worden nog slordig ingespeeld. RCD kan er nog niet veel aanvalskracht tegenover stellen, dus echt gevaarlijk wordt het niet voor DFC. Na enkele kansen niet te hebben benut komt DFC dan rond de 25e minuut op voorsprong: een afvallende bal komt voor de voeten van de prima spelende spits Julian. Die bedenkt zich niet en haalt uit: 1-0 DFC.

Veel verandert dit niet in het spelbeeld: DFC valt aan en RCD doet wat het kan. Met de voorsprong gaat DFC de rust in.

De 2e helft is nauwelijks begonnen, als Marouane optimaal profiteert en 2-0 maakt. In deze fase speelt DFC vrij aardig en wordt er meer gecombineerd. Na nog twee minuten kan spits Julian op aangeven van Andre de stand naar 3-0 schieten, en nog eens twee minuten later maakt Andre het zelf af voor 4-0! Dat is nog eens goed uit de kleedkamer komen.

Het is echter van korte duur: DFC vergeet weer eigen posities en combineren, is slordig in de passing en laat RCD komen. Dat weet echter niet goed wat te doen met de ruimte. Desondanks maken ze 4-1 (makkelijk gegeven penalty) en zelfs de 4-2. De tweede overwinning in de beker komt echter niet in gevaar, en de eindstand wordt bepaald door Julian, die op prima aangeven van Dyron scoort: 5-2.

DFC JO15-2: Dyron, Julian, Marciano, Anouar, Marouane, Denilson, Andre, Nick, Luca, Julian Smitsman, Julian van Veen, en als stand-in Max (doel), Jordi en Winston.

 

 


1 reactie

  1. arie heijstek 11 september 2016 om 12:34 -

    Dit is een van de weinige ouders/supporters die foto’s willen maken van de DFC wedstrijden! Het DFC archief is hier van afhankelijk!
    Graag veel meer foto’s naar archivaris@dfc-dordrecht.nl

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com