DFC wint battle of the Reeweg Oost met 3-2

23 augustus 2016 1658x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC wint battle of the Reeweg Oost met 3-2
DFC wint battle of the Reeweg Oost met 3-2

Na een valse start in de beker tegen Drechtstreek , stond vandaag de battle of the Reeweg Oost op het programma. De wedstrijd tegen buurman RCD is meer dan alleen maar een beker wedstrijd , het is een kwestie van eer wie zich de beste ploeg van de Reeweg Oost mag noemen.

De KNVB besloot dan ook voor deze wedstrijd Scheidsrechter Maalman in te zetten , die deze wedstrijd volledig onder controle had en een goede wedstrijd floot.

Trainer Frank Zwakhals van RCD had waarschijnlijk al een vooruitziende blik , want hij was vandaag afwezig bij de gasten. Helaas dus geen weerzien met de trainer , die zijn jeugd opleiding bij DFC heeft genoten en waar hij zijn eerste stappen als trainer heeft gezet.

DFC nam de voorsprong door een doelpunt van Rivo 1-0.   RCD trok deze stand weer gelijk en de 1-1 was ook gelijk de ruststand.

Na rust behield DFC het initiatief en noteerde de 2-1 door een doelpunt van Patrick van Ditten. Een rake strafschop van Dennis vd Heiden zorgde zelfs voor een 3-1 voorsprong.

De mogelijke aansluitings doelpunt , een wereldse kopbal van Danny Jongeneel , werd op deze stand onschadelijk gemaakt door zijn eigen broer Melvin Jongeneel , die vandaag het DFC doel verdedigde. Dat deed Melvin de gehele wedstrijd op voortreffelijke wijze. Zijn prive gevecht met zijn jongere broer bij RCD  werd glansrijk gewonnen door Melvin. Terecht mag Melvin zich dan ook Man of the Match noemen.

In de laatste minuut zorgde RCD nog voor de 3-2 , maar de winst kwam niet meer in gevaar. Een dik verdiende overwinning voor DFC.

As zaterdag speelt DFC zijn laatste poule wedstrijd voor de beker uit tegen sc Emma om 17.00 uur. Mocht DFC deze wedstrijd winnen en de uitslag bij RCD-Drechtstreek positief uitvallen ( lees : gelijkspel ) , zal DFC doorgaan in de KNVB beker.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com