Nijmegen kleurt Rood Wit

22 juli 2016 1175x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Nijmegen kleurt Rood Wit
Nijmegen kleurt Rood Wit

Dat DFC meer is dan alleen een voetbalclub , blijkt wel uit de vele activiteiten die DFC-ers naast het voetballen doen. Was er eerder een club DFC-ers die de fiets op gingen , nu waren er 2 DFC-ers die de stoute  “wandel ”  schoenen aantrokken en richting Nijmegen gingen om daar de vierdaagse te voltooien.

Frank van Hofwegen , al jaren trainer van de DFC dames , en Ron Sebes , oud DFC-er en vaste bezoeker van de klaverjas avonden , gingen deze zware uitdaging aan om elke dag maar liefst 40 km te volbrengen. Vele kilometers waren er in de maanden vooraf  in de omgeving gelopen om te trainen. Frank en Ron , naast het DFC gevoel ook collega’s van elkaar , lieten geen mogelijkheid onbenut om te trainen. De gehele Drechtsteden en omgeving is bewandeld , en voor de komende jaren hebben zij voorlopig genoeg molens gezien in de polder. Naarmate de datum 19 juli dichterbij kwam werden er serieuze tochten gelopen.

19 juli vroeg in de ochtend was het dan zover , de tocht der wandeltochten stond op het punt te beginnen. Vol goede moed begon de uitdaging. Dat de rest van het land heerlijk genoot van de extreme warme dagen , daar hadden de wandelaars het extra zwaar. De tocht op zich is al zwaar genoeg , maar met deze temperaturen ook nog 40 km per dag te lopen is wel extreem zwaar en des te meer maakt het de prestatie alleen maar knapper. Gelukkig zakte de laatste twee dagen de temperatuur enigszins voor Frank en Ron.

Vermoeid maar zeker voldoen bereikten zij vandaag hun doel , de finish op de Via Gladiola !!  Frank zijn voeten waren toch niet geheel ongeschonden uit de strijd gekomen , maar het was het allemaal dubbel en dwars waard.

Frank van Hofwegen en Ron Sebes , namens de website redactie :  Hulde en respect voor het met goed resultaat voltooien van de vierdaagse van Nijmegen.  

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com