Winnaars!

6 juni 2016 4357x bekeken, 1 reactie »

Een bekerfinale leeft: in plaats van vijf minuten te laat is het hele team vijf minuten voor de afgesproken tijd bij DFC aanwezig. We rijden in mistig weer naar Giessenburg, waar vv Peursum de hele dag bekerfinales organiseert. Onze tegenstander is vv Streefkerk, een ploeg die we niet kennen. Als ze hier staan zullen ze wel kunnen voetballen..De jongens hebben er duidelijk zin in. Er hangt een gezonde spanning, en iedereen snapt dat het nu er op of eronder is.

DFC gaat voortvarend van start. Na een paar minuten al stoomt Roan van achteren op naar voren. Het levert geen directe doelkans, maar wel een corner op. Noah neemt deze, en Cehm kopt hem met een  schampende kopbal bij de eerste paal in. 1:0.

Streefkerk kan inderdaad voetballen, en komt sterk terug. Al na twee minuten trekken ze de stand weer recht met een schot dat Silvester kansloos laat.

Toch houdt DFC in het eerste deel van de wedstrijd het overwicht. Er wordt vooral op de helft van Streefkerk gevoetbald. Een aantal aanvallen van Mees en Ouassim wordt vakkundig onschadelijk gemaakt door de verdedigers van Streefkerk, en de paal staat ons ook nog een keer in de weg. Uiteindelijk mag Noah weer een corner nemen. Ouassim schiet de bal met een Ibrahimovic-waardige hoge karatetrap binnen: 2:1

Als de jongens allemaal scherp, alert en actief zijn is de E1 een genot om naar te kijken. Streefkerk blijft in de verdrukking. Halverwege de eerste helft verdedigt Zouhair goed uit. Hij geeft een diepe bal op Stefan, die, alleen voor de keeper, beheerst laag inschiet. 3:1

In de rest van de tweede helft krabbelt Streefkerk wat op, en heeft ook kansen, zonder echt gevaarlijk te worden, en met 3:1 gaan we rusten.

In de tweede helft blijft Streefkerk aandringen, maar de defensie laat niet veel kansen toe. De enkele keer dat Streefkerk er door komt ronden ze of slecht af, of stuiten op Silvester, die al weken in bloedvorm is.

Na een kwartier begint de wedstrijd te kantelen. Stefan scoort de 4-1 na een mooie voorzet van Ouassim vanaf de rechterkant. Daarmee is de wedstrijd wel gespeeld. Stefan zet Ouassim ook nog een paar keer vrij voor de keeper, maar Ouassim scoort vandaag alleen moeilijke ballen… Stefan bepaalt de eindstand op 5-1 na een voorzet van Alexandre. Een hattrick: mooi!

Een official van de KNVB reikt de beker (‘Winnaar Jeugdbeker Sector 2 E-puppilen KNVB District Zuid I seizoen 2015/2016’) uit aan de aanvoerder, en iedereen krijgt een gouden medaille.

Team

Afbeelding 2 van 2

Eveline en Bianca van de Jeugdcommissie hadden het spandoek geregeld, en ook een mooie medaille voor alle jongens: bedankt. Ook complimenten voor de tegenstander, die goed en sportief gespeeld heeft, de uitstekende scheidsrechter en de organiserende vereniging, die zijn zakakjes keurig geregeld had. We hebben de overwinning gevierd met frietjes, en kijken uit naar de D (pardon, JO13), volgend jaar.

Voor de geschiedenisboekjes: Het winnende team bestond uit:

Silvester Post (keeper), Alexandre Pol, Noah Reijers, Zouhair Boussakouk, Stefan de Ridder, Ouassim Aouam, Roan Rijnders, Mees van der Waal, Cehm Nuijten. Op de achtergrond de teambegeleiding: Fred Eland, Lucas Rijnders en Marcel Reijers.

1 reactie

  1. carlade visser 16 juni 2016 om 13:53 -

    jammer dat in de krant de naam
    van stefan de visser foutief vermeld stond ineens heette hij de ridder. Misschien moet dat corrigeerd worden? gelukkig stond er een foto bij anders staat het zo lullig in zijn plakboek.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com