DFC E1 speelt de bekerfinale!

24 mei 2016 2594x bekeken, 4 reacties »

De toppers van DFC E1 hebben afgelopen zaterdag in een bloedstollend spannende wedstrijd een plek in de bekerfinale afgedwongen!

Tegenstander Nieuw-lekkerland E1 is een bekende van de E1. Nieuw Lekkerland speelt zeer fysiek, waar onze frêle technici grote moeite mee hebben. In de competitie werd dan ook met 1-4 en 1-0 verloren. Onze spelverdeler Alexandre is er helaas niet bij, maar in ruil daarvoor hebben we ons weten te versterken met Stefan.

Een gewaarschuwd team telt voor twee, onze jongens beginnen stevig aan de wedstrijd en laten zich niet intimideren. Het spel gaat lang op en neer, maar na 12 minuten ziet Nieuw lekkerland kans er een corner in te frommelen: 0-1. De E1 laat het koppie niet hangen, en voetbalt geconcentreerd verder. Ruim vijf minuten later speelt Cehm rechts bij de achterlijn zijn man uit, en zet goed voor: 1-1*. Met die stand gaan we ook rusten.

De tweede helft zakt het tempo wat in, maar blijven er aan twee kanten kansen komen. Na een kwartier voetballen komt er een lange bal** op Stefan die koelbloedig afmaakt: 2-1!

De rest van de tweede helft blijft Nieuw Lekkerland aandringen, maar de verdediging geeft niet veel kansen weg. Waar Nieuw Lekkerland er door komt vinden ze keeper Silvester op hun weg, die vandaag weer in bloedvorm is en zijn team op de been houdt. 2-1 is ook de eindstand, en DFC speelt de finale!

Dank aan Patrick voor het fluiten en Bianca voor de koffie.

De bekerfinale wordt 4 Juni gespeeld, tegen Streefkerk E1, die hun halve finale met liefst 8-1 hebben gewonnen. Voor de echte DFC-ers die de finale willen komen kijken: ik laat nog weten waar en hoe laat de toppers moeten spelen.

 

*Nee, ik heb niet gezien wie scoorde. Slecht hè? Wie het weet mag het in de reacties zeggen.

** Ik heb ook niet gezien wie de lange pass gaf. Zie verder bij*

4 reacties

 1. Jeugdcommissie 25 mei 2016 om 09:53 -

  Gefeliciteerd jongens!! Wat was het spannend….op naar de finale ⚽?

 2. Jeugdcommissie 25 mei 2016 om 09:55 -

  Gefeliciteerd jongens!! Wat was het spannend…op naar de finale ⚽?

 3. Jacco 25 mei 2016 om 12:27 -

  Ouassim was degene die 1-1 scoorde.

  Maar reken er maar op dat Streekkerk een geode ploeg is, die gaat voetballen. Daar hebben onze toppers een flinke kluif aan.

 4. Lucas Rijnders 29 mei 2016 om 21:14 -

  Plaats & tijd zijn inmiddels bekend: De E1 speelt om 10:30 in Giessenburg bij v.v. Peursum.

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com