Zaalvoetbal Dordrecht

18 april 2016 1386x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Zaalvoetbal Dordrecht

Zaal – en veldvoetbal werken samen in Dordrecht

In Dordrecht startte afgelopen vrijdag een pilot met zaalvoetbal- en veldvoetbalclubs. Het was niet alleen een samenwerking van de clubs, maar ook binnen de KNVB.  TJCér  Paul Koster, KNVB veldvoetbal, was aan de slag gegaan met de veldverenigingen . Ondersteuning kreeg hij van Marius Privee, zaalvoetbalontwikkeling.

De D-pupillen van vier verenigingen,DFC, RCD, Wieldrecht en Soccer for Life trokken de zaalvoetbal schoenen aan en speelden een onderling toernooi.

Nico Sprey, oud bondscoach Nederlands zaalvoetbal team, zag enthousiaste jongeren lekker voetballen. Hij vond het opvallend hoe snel de veldvoetballers stappen maakten en steeds beter voetbalden.

De begeleiders van de teams vonden dat er een prima sfeer hing en dat zaalvoetbal geen bedreiging is voor veldvoetbal,maar juist een manier om beter te worden

Ouders op de tribunes merkten op dat het lekker intensief was en dat de keeper en spelers meer ballen kregen

Op 13 mei a.s. is het tweede gedeelte van deze pilot. Deze avond start om 18.00 uur en krijgen de coordintaoren, bestuursleden en trainers informatie over zaalvoetbal. Vervolgens kunnen zij een kijkje nemen in de zaal bij de D pupillen.

Ondanks dat het niet om winnen of verliezen ging, heeft DFC wel alle wedstrijden heeft gewonnen. En dat dat vooral te danken is aan het samenspel.
Er werd heel goed over gespeeld door DFC.
Uit de D1 deden vrijdag mee: Noah Jordy Marouan Yoeri Tom en Delani en keeper Max.Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com