Opnieuw een overwinning voor DFC C3

10 april 2016 1383x bekeken, 1 reactie »

Verslag van de wedstrijd Sliedrecht C4 – DFC C3 op zaterdag 9 april 2016.

De tegenstander heeft evenveel verliespunten, maar wel een wedstrijd minder gespeeld. Het is dus zaak om een overwinning te boeken. DFC C3 lijkt in een aangepaste opstelling te beginnen. Stijn staat rechts in plaats van links op het middenveld. Onur lijkt achter/naast de spits te staan. Fabian doet in zijn eentje de rest van het middenveld. Sliedrecht profiteert binnen het kwartier tweemaal van de wanorde, nadat Enis eerst nog heeft geprobeerd om een schwalbe na te doen.

Het noopt coach Kevin tot flinke omzettingen: Winston gaat van linksvoor naar rechtsachter. Luca gaat van rechtsachter naar centraal achterin (maar belandt uiteindelijk op het middenveld omdat Fabian zich laat zakken) en Yassine valt goed in (voor Jaylison). De haperende machine begint hierdoor wel weer een beetje te draaien. Eerst staat Stijn nog buitenspel op een prima crosspass van Enis. Dan zet Pavel goed door op rechts maar kan hij het net niet afmaken, maar in het vervolg geeft Enis nog een keer een mooie dieptepass. De diepe bal op Stijn is eigenlijk net iets te hard en hij wil de bal noodgedwongen doortikken naar Yassine. De bal ketst echter via de tegenstander terug en de rebound wordt door Stijn zelf binnengeschoten. Nog voor rust heeft DFC het wedstrijdbeeld omgedraaid, maar staat het nog wel 2-1 achter.

 

In de 2e minuut van de 2e helft heeft Enis Pavel al weer aan het werk gezet, maar de hoek is klein en de keeper van Sliedrecht heeft een goede redding in huis. De 2e helft is 15 minuten aan de gang en in evenwicht als een diepe bal op Pavel door de Sliedrechtse verdediging in de richting van Winston wordt uitverdedigd. Je verwacht dat Winston de bal afwacht, maar dat doet hij deze keer niet. Hij zit vandaag lekker in zijn vel, trekt een sprint, houdt in, omzeilt zijn tegenstander en heeft een gave voorzet in gedachten. Wat er nu gebeurt begrijpt waarschijnlijk alleen Winston zelf, maar de verbouwereerde keeper ziet de bal links van hem in de korte hoek het doel in gaan, waarmee de score weer in evenwicht is: 2-2. Niet veel later kopt Onur de bal door en zet Pavel aan voor zijn zoveelste sprint naar voren. Pavel is uiterst koelbloedig en hij schuift de bal feilloos langs de kansloze keeper. DFC C3 heeft de achterstand in een voorsprong omgezet en weet deze tot het eindsignaal vast te houden. Een groot compliment voor de inzet die de spelers vandaag hebben getoond.

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 10 april 2016 om 23:33 -

    Knap gedaan jongens !! Gefeliciteerd met jullie overwinning…

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com