Nipt verlies in Werkendam.

3 april 2016 1592x bekeken, 1 reactie »
Nipt verlies in Werkendam.
Kozakken Boys MD1 – DFC MD1
De verrassing is groot als blijkt dat de meiden van DFC op het vroege tijdstip van 8.30 uur in Werkendam op het hoofdveld mogen spelen. Het publiek heeft de uiterst comfortabele stoelen op de hoofdtribune al snel gevonden en gooit er zelfs een wave uit waarbij Anita vergeet dat de stoelzitting dichtklapt als ze opstaat. Een mooi uitgevoerde buiteling is het gevolg…
De eerste dreiging komt van Werkendamse kant. Nadat Romy eerst omspeeld wordt door haar directe tegenstandster die direct op het doel van Bo afstevent, herstelt Romy zich prima door net op tijd de bal over de achterlijn te tikken. De corner die volgt, wordt netjes door DFC weggewerkt.
Kozakken boys blijft sterk aandringen en een van richting veranderd schot leidt tot de eerste treffer.
De meiden van DFC lijken nog niet echt wakker want de duels worden over het algemeen gewonnen door de directe tegenstanders.
Dan komt DFC er toch goed uit en een aanvalscombinatie van Amy en Denise eindigt met een fraaie trap van Amy, die mooi uit de rechterbovenhoek gehaald wordt door de werkendamse keepster.
Nadat er een fase van heen en weer voetballen volgt een aanval uit het boekje van DFC.
Daylaina krijgt de bal goed van Marie aangespeeld waarna zij een aantal meter voorwaarts kan soleren. Dan speelt Daylaina Denise perfect aan op links. Denise ziet vervolgens dat Amy vrij aanspeelbaar is voor het doel. Een uitstekende voorzet volgt, Amy twijfelt geen moment en jaagt bal hard in de touwen. 1-1.
Na opnieuw een nette aanval over links van DFC, krijgt Nina de bal voor haar voeten en haalt ze uit, helaas rolt de bal naast. We gaan rusten.
De tweede helft is nog maar net begonnen als Kozakken Boys opnieuw scoort. Een van de aanvalsters weet via een afstandsschot Bo te passeren.
DFC blijft onder druk staan door een sterk aanvallend Kozakken Boys. Chantal, Quirine en Laure hebben hun handen vol maar weten een derde tegentreffer netjes te voorkomen.
Ook Bo staat haar vrouwtje door een hard afstandsschot goed te stoppen.
In deze fase is de ploeg uit Werkendam zeker sterker en mag DFC zich gelukkig prijzen met de verdedigende acties van onder meer Julia en Chantal. Zij zorgen ervoor dat de aanvalspogingen vroegtijdig onderbroken worden.
In de spaarzame aanvallen van Dordtse kant ontbreekt het aan scherpte om de eindpass goed af te leveren of wordt de bal net niet goed genoeg gecontroleerd om tot een goed schot te komen.
Daarom blijft het 2-1. Toch mag MD1 trots zijn op het resultaat.   

 


1 reactie

  1. Jeugdcommissie 3 april 2016 om 23:22 -

    Jammer meiden…maar super stoer om bij Kozakken Boys op het hoofdveld te spelen…

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com