Jammerlijk verlies voor de MD1.

16 april 2016 1226x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Jammerlijk verlies voor de MD1.
DFC MD1 – Papendrecht MD2
Bewolking, zon en af en toe flink wat wind. Dat zijn kort samengevat de omstandigheden waaronder de meiden van DFC mogen aantreden tegen Papendrecht vandaag.
De uitwedstrijd werd onnodig met het kleinst mogelijke verschil verloren dus grote kans dat we vandaag weer een spannende wedstrijd te zien krijgen.
In de beginfase strijden de ploegen voor elke meter maar zien ze geen kans tot doelrijpe kansen te komen. In de veertiende minuut pas lost Papendrecht het eerste schot richting Daylaina. Die heeft daar weinig moeite mee en vangt de bal netjes op.
Het spel speelt zich daarna voornamelijk rond de middellijn af met spaarzame uitbraaksels richting de beide strafschopgebieden. De verdedigsters van zowel Papendrecht als DFC spelen echter sterk en voorkomen zo mogelijke tegendoelpunten.
Vijf minuten voor rust krijgt Daylaina dan toch nog een Papendrechtse pegel te verwerken. Ook hier staat ze netjes op haar plek en stopt ze de bal.
Kort daarna voorkomt Quirine met een prachtige verdedigende actie de eerste tegentreffer. Ze weet door een uiterste krachtsinspanning de bal net voor de voeten van de anderhalve kop grotere spits weg te spelen.
We gaan rusten met 0-0.
Ook in het begin de tweede helft houden de ploegen elkaar in evenwicht. Hoewel het gemis van de geblesseerde Julia in de DFC defensie merkbaar is, zien Quirine, Laure, Chantal en Bo steeds weer kans om Papendrecht het scoren te beletten.
Wel lijkt Papendrecht de druk nu iets op te gaan voeren. Gelukkig voor DFC ontbreekt het de tegenstander aan scherpte zodat er niet gescoord wordt. Daarnaast heeft DFC te maken met een zo nu en dan flink aanzwellende wind die de bal soms spontaan de verkeerde kant op stuurt.
De DFC meiden hebben het moeilijk maar door een gezamenlijke inspanning blijven ze overeind.
Een mooi ingeschoten, indraaiende corner van Papendrecht zorgt helaas toch voor een grote teleurstelling. De bal wordt nog wel gestopt door Daylaina maar helaas is dat nét achter de doellijn en zo komen de bezoekers net voor het einde van de wedstrijd op voorsprong, 1-0.
Jammer meiden, meer zat er vandaag niet in.
Maar opnieuw een compliment voor de getoonde inzet!Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com