Gelijkspel voor DFC C3

17 april 2016 1086x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Gelijkspel voor DFC C3

Verslag van de wedstrijd DFC C3 – Papendrecht C3 op zaterdag 16 april 2016.

Na de eenvoudige midweekse overwinning op Heerjansdam verwelkomt DFC C3 vandaag Papendrecht C3. Papendrecht bekleedt de voorlaatste positie, maar is in tegenstelling tot Heerjansdam met een strijdplan naar DFC gekomen en is geenszins van plan de punten cadeau te doen. Sterker nog: geholpen door de wind is de openingsfase voor Papendrecht. Pas in de 8e minuut weet DFC het vijandelijke strafschopgebied te bereiken en het goede schot van Yassine eindigt direct op de paal. Hierna volgt een periode van lange ballen, snel thuis. De wedstrijd is zeer zeker niet mooi om naar te kijken. Beide teams voetballen zonder overleg. Verdedigend heeft DFC de zaakjes op orde, aanvallend berusten de kansen op toeval. Desondanks krijgt C3 nog drie grote kansen: Onur schiet één keer voor langs en de keeper van Papendrecht heeft twee uitstekende reddingen in huis. De kleedkamer wordt opgezocht met de brilstand: 0-0.

De tweede helft hoop je dat ‘wind mee’ de doorslag gaat geven, maar dat gebeurt helaas niet. Papendrecht blijft stug verdedigen en DFC blijft aanvallend slordig. Vaak is de steekbal te hard, maar ook heel regelmatig maken de spelers precies de verkeerde keuze: een actie maken als een één-twee een betere oplossing zou bieden; overspelen als medespelers in de dekking staan, of het spel verleggen als daar geen noodzaak toe is. Tel daar de vele slordige passes en slechte balaannames bij op en je krijgt een beeld van deze wedstrijd. Toch zijn er ook in de tweede helft voldoende kansen, maar Jaylison, Onur, Fabian en Stijn weten de grootste exemplaren niet te verzilveren. Omdat Papendrecht aanvallend ook geen potten kan breken eindigt de wedstrijd zoals deze begon: 0-0.

DFC C3 wilde vandaag wel. Er werd ontzettend hard gewerkt voor een overwinning, maar soms zijn er van die dagen… het was vandaag wel erg veel ‘net niet’. Vasthouden aan het feit dat C3 voor de 11e keer dit seizoen (verdedigend) de nul houdt (op een totaal van 24 wedstrijden en met nog één wedstrijd te spelen).

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com