DFC MA 1 wint ook de return tegen vv Everstein!!!!

4 april 2016 1447x bekeken, 1 reactie »

 

Op zaterdag 19 maart speelde de meiden van MA1 de thuis wedstrijd tegen Everstein.
Het vorige onderlinge duel was een zeer leuke en sportieve wedstrijd waar DFC er met de winst vandoor ging .Wel een verdiende overwinning ,maar Everstein was zeker niet kansloos.
Het elftal was weer gebrand om een goed resultaat te halen dus met vol sterkte het veld in. Kimberley was afwezig en die bewaakt regelmatig ons goal dus moesten we weer improviseren wie onze goal ging verdedigen.
Iets wat tegen haar zin maar in belang van het team was Amber bereid om die taak te gaan invullen.
Er werd vanaf het fluitsignaal gelijk met de druk naar voren gespeeld en daardoor kregen we een aantal goede kansen. Lindy speelde zich vrij net buiten de 16 meter en schoot tussen de palen waar de keepster de bal toucheerde en Celia de bal vanuit de rebound succesvol achter de keepster liet verdwijnen1-0!. Michelle kreeg een aantal goede kansen die ze zelf creëerde. Vanaf de middenlijn wegdraaien bij haar directe tegenstander en met een lange run richting goal, de bal diagonaal de verre hoek te zoeken maar tot 2x toe aan de verkeerde kant de paal passeerde. Kansen in overvloed maar net niet doeltreffend. Vanuit een goed corner van Lindy kon Celia de bal vanuit de lucht op goal schieten maar de keepster wist deze terug het veld in te stompen waar Michelle haar schot corner zag rollen. Lisanne nam de corner vanaf de andere kant en bracht de bal hard op heuphoogte naar de eerste paal waar Michelle haar knie tegen de bal wist te krijgen en de bal de doellijn zag passeren 2-0!!.We werden sterker en gaven bijna geen kansen weg de DFC defensie staat weer als een muur die heel moeilijk te breken is.Britney speelt tegenwoordig op de rechtsbackplaats en doet dit zeer goed. Het centrale duo presteert weer als vanouds en de linksback Lotte is een taaie die niet gemakkelijk te passeren is.
Met een mooie balbehandeling soleerde Celia door de verdediging om de bal netjes op te bergen achter de keepster 3-0!!!. Vlak voor de rust kreeg Everstein vanuit een goede verre inworp net te veel ruimte in ons strafschopgebied en schoot de spits met een mooie lob de bal achter Amber 3-1!.
Na de rust speelde we ons spel en kwam Charissa nog tot score met haar bekende solo door de verdediging 4-1!!!!.Toch was het nog niet gespeeld want Everstein begon heel goed te voetballen en tikte ons bijna een minuut of 20 van de mat en resulteerde in de 4-2.Na een corner raakte Michelle de bal op haar scheen en kreeg een heel raar effect waardoor Lotte ( keepster geruild met Amber ) de bal over haar arm zag glippen en van dichtbij in geschoten kon worden.Everstein bleef de druk opvoeren maar strandde steeds buiten ons strafschopgebied. We stonden bijna op kantelen toen voor ons op het goede moment Charissa de genade klap uitdeelde met een mooie afronding ver naast de keepster 5-2!!!!!. Over de gehele wedstrijd gezien en de kansen verdeling was de uitslag terecht ,maar Everstein heeft toch wel een hele sterke periode laten zien dat ze goed kunnen voetballen en dat moet hun extra kracht geven voor de toekomst want het is een jonge ploeg dus dat gaat zijn vruchten echt nog wel afwerpen.(hopelijk tegen onze concurrenten)

Goed gedaan weer meiden.!!!!!

KEEP CALM AND BELIEVE IN YOURSELF !!!!!

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 5 april 2016 om 21:03 -

    Knap gedaan meiden…Gefeliciteerd met jullie overwinning!!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com