DFC eenvoudig langs nummer laatst VVGZ

7 april 2016 2402x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC eenvoudig langs nummer laatst VVGZ

Afgelopen zaterdag (2 april 2016) stond voor koploper DFC 5 de thuiswedstrijd tegen laagvlieger VVGZ  op het programma. De heenwedstrijd werd onder winterse omstandigheden moeizaam gewonnen. Onder zomerse omstandigheden was het spelbeeld totaal anders en boekte DFC 5 een eenvoudige overwinning.

Al na 10 minuten werd de 1-0 op het scorebord gebracht. Aanvaller Cliften Sewpersad zette goed door en schoof de bal simpel achter de doelman van VVGZ. Na dit doelpunt speelde DFC een fantastische eerste helft. Het balletje ging snel rond, de tegenstander werd in een vroeg stadium onder druk gezet, er werden volop kansen gecreëerd en er werden geen kansen weggegeven.

Na 20 minuten spelen dook Veeru Ramcharan de ruimte in en kon via een mooie voorzet Cliften Sewpersad bereiken. Sewpersad rondde deze voorzet vakkundig af, 2-0. Na  35 minuten spelen was het wederom Veeru Ramcharan die een mooie voorzet af kon leveren. Dit keer was Maarten Zilverschoon het eindstation en de topscorer pikte ook zijn doelpunt mee, 3-0. Op slag van rust kwam DFC op een 4-0 voorsprong. Na een mooie aanval uit het boekje tussen Marco van Woerkom, Cliften Sewpersad en Maarten Zilverschoon kon Marco van Woerkom het laatste zetje geven. In de blessuretijd van de eerste helft moest DFC toch een tegentreffer incasseren. Na een duel in het strafschopgebied gaf de scheidsrechter wat makkelijk een penalty en deze werd onberispelijk binnengeschoten, 4-1.

Gezien het aantal kansen waren de 4 treffers in de eerste helft  van DFC wat mager te noemen.  In de tweede helft was de spanning totaal uit de wedstrijd en ging DFC mee in het niveau van VVGZ. Dit was niet veel en daardoor was er voor het publiek weinig te beleven. DFC creëerde nog wel wat kansen maar deze werden vakkundig om zeep geholpen. Pas in de 80e minuut kon DFC weer tot scoren komen. De ingevallen routinier Robert Mohan lokte een penalty uit en tegen alle voetbalwetten in nam hij deze zelf en schoot de bal feilloos in de rechterhoek, 5-1. Een paar minuten voor tijd wist ook Robin Ramesar zijn doelpuntje mee te pikken, van dichtbij kon hij een voorzet van Ashwan Rambaran simpel binnen schuiven, 6-1.

Voor DFC 5 staan er nog 5 wedstrijden op het programma. Als er hiervan 3 in winst omgezet worden is het kampioenschap een feit. Aanstaande zaterdag speelt DFC 5 om half 3 uit tegen de virtuele nummer 3 Heerjansdam.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com