DFC C3 wint nipt van Dubbeldam

3 april 2016 1500x bekeken, 1 reactie »

Verslag van de wedstrijd DFC C3 – Dubbeldam C4 op zaterdag 2 april 2016.

De tegenstander van vandaag staat 1 puntje voor op de ranglijst dus we hebben het weer over een directe concurrent, over een kleine finale. Na een korte periode van aftasten is het DFC dat het eerste initiatief naar zich toe trekt. Een mooie aanval over links eindigt bij Yassine op de rand van de zestien en die schiet de bal prachtig in het doel. We zijn net 4 minuten bezig. Helaas zakt DFC na het goede begin een beetje weg en bovendien heeft Dubbeldam op het middenveld een lange, sterke jongen staan, die het spelletje ook nog eens goed begrijpt. Hij is erg lastig te verdedigen en probeert telkens hun snelle rechtsbuiten te lanceren. Het blijft dus goed opletten achterin. Veel kansen ziet het publiek niet, maar Dubbeldam weet wel de gelijkmaker te produceren.

De tweede helft komt DFC goed uit de kleedkamer. Goed collectief verdedigen geeft Dubbeldam geen gelegenheid meer om de diepe bal te spelen en aanvallend dwingt C3 voldoende kansen af. De Dubbeldamse keeper is echter een behoorlijke sta-in-de-weg. Het duurt zodoende toch nog een kwartiertje, voordat C3 het veldoverwicht om kan zetten in een verdiende voorsprong. Enis neemt de bal in een keer goed aan (dat wil zeggen zonder een keer om zijn as te draaien) en heeft vervolgens een splijtende pass in huis op Yassine. Deze schuift de bal vervolgens zeer beheerst onder de keeper door. DFC heeft de wedstrijd goed onder controle als 5 minuten voor tijd er ineens verdedigend (weer) een slippertje valt waar te nemen. Dubbeldam maakt er maximaal gebruik van en het staat zomaar 2-2. Gelukkig geeft C3 niet op: ze stralen uit dat ze deze wedstrijd niet willen gelijkspelen en gaan op zoek naar de winnende goal. Omdat ook Dubbeldam voor die winnende treffer gaat ontstaat er meer ruimte op het veld waar vooral Fabian gebruik van maakt: eerst heeft hij net te weinig ruimte om de keeper te passeren, maar bij zijn tweede poging (een snelle uitbraak via Jaylison en Enis) wipt hij de bal beheerst over de keeper heen en zet de 3-2 eindstand op het scorebord.

Uitblinkers: Yassine, zeer effectief in het afronden; Enis, met twee hele mooie assists net zo belangrijk als de doelpuntenmakers; Fabian, als je de winnende maakt in de laatste minuut hoor je in het rijtje thuis; Luca, die met frisse tegenzin de rechtsback positie prima invult; Redwan, prima aanvoerder, toonbeeld van inzet en werklust en natuurlijk Tim, Julian, Stijn, Onur, Xander, Pavel, Jaylison en Winston!

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 3 april 2016 om 23:15 -

    Gefeliciteerd jongens!!

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com