DFC C2 blijft op koers

9 april 2016 1778x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC C2 blijft op koers

9 april 2016, DFC C2 – Groot Ammers C3

Groot Ammers staat op de vijfde plek in de ranglijst, en heeft dus veel te winnen. Dit in tegenstelling tot lijstaanvoerder DFC die op dit moment meer te verliezen heeft. Het is de eerste helft aan het spel af te lezen: DFC speelt onrustig en ongeorganiseerd. Wel zorgen de DFC spitsen zoals gebruikelijk voor veel onrust in de defensie van de tegenstander.  Er volgen dan ook kansen, en als Recep na een minuut of 15 zich voorbij de laatste man van Groot Ammers wil goochelen, lijkt hij de bal te verspelen. Hij weet echter de bal te heroveren, en aarzelt niet om de bal als een streep in de kruising te schieten: 1-0. Groot Ammers, met een aantal fysiek sterke spelers in de gelederen, is echter niet onder de indruk en blijft vrijuit spelen Hierdoor wordt het DFC erg moeilijk gemaakt om het ritme van de vorige wedstrijd weer op te pakken.

Meerdere 100% kansen voor DFC volgen, maar ze worden niet afgemaakt, deels doordat de keeper goed ingrijpt en deels door verkeerde keuzes. Eigenlijk is er voor DFC niet zo veel aan de hand, maar de voorsprong is nog te klein om zeker van de overwinning te zijn. Dat blijkt als eind van de eerste helft een Groot Ammers speler van grote afstand aanlegt voor een afstandschot. Dit schot komt met een grote boog op het doel van DFC af gevallen. Ongelukkigerwijs voor Gohkan komt de bal precies uit de richting van de zon. De bal valt dan ook precies tussen hem en de paal, 1-1.  Dit wordt ook direct de ruststand.

Na rust heeft DFC de organisatie beter op orde, druk wordt goed gezet, en als Mehmet van buiten het strafschopgebied aanlegt voor een strak afstandsschot, is de keeper van Groot Ammers geklopt: 2-1. De tegenstander blijft echter ook gaan voor de overwinning, dus het blijft opletten bij DFC. Aan de andere kant wordt de druk van de DFC aanval groter, en Tigo doet een duit in het zakje door heel handig uit de draai in de hoek te schieten: 3-1. De stand lijkt voor de DFC aanvallers het sein om dan maar voor in voor zichzelf te gaan spelen, dus veel aanvallen stranden in duels. Het is dan ook goed te zien dat achterin de tweede helft C2 het combineren niet is verleerd: als Yassin de achterlijn haalt, legt hij goed terug op Recep, die prima tegen die bal aanloopt voor 4-1.

Het slotakkoord wordt verzorgd door Tigo en Nick: Tigo, die een vrije trap van buiten de zestien op de lat krult, waarna Nick zeer alert de bal over de keeper kopt voor 5-1.

Al met al een prima uitslag, qua spel is er zeker nog te winnen. De eerste van drie ‘finales’ is dus gewonnen, volgende week uit tegen Dubbeldam C5. Al staat deze ploeg laag, het is zeker waken voor onderschatting. Succes jongens, en geniet nog van deze overwinning!

 

 


Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com