DFC 5 wint van Heerjansdam

13 april 2016 2351x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC 5 wint van Heerjansdam

 

Afgelopen zaterdag (9 april) stond voor DFC 5 de uitwedstrijd tegen de nummer 3 Heerjansdam op het programma. De heenwedstrijd werd door DFC pas laat beslist en moeizaam gewonnen (2-1). Ook in deze wedstrijd had DFC het moeilijk en maakte het zichtzelf lastig. Het baltempo was te laag, persoonlijke duels werden verloren en het druk zetten verliep niet volgens plan. Hierdoor creëerde DFC weinig kansen en kon Heerjansdam er via de counter op zoek gaan naar kansen.

Een afgeslagen corner van Heerjansdam belande op de 16 meter en het hierop volgende schot werd door Arvind Ramesar geblokt met de arm. De penalty werd echt hard op de lat geschoten. DFC nam deze waarschuwing serieus en begon eindelijk met voetballen. Na 30 minuten werd Maarten Zilverschoon onderuit gehaald in het strafscopgebied. Marco van Woerkom eiste na zijn misser tegen ASWH de bal op en schoot de penalty dit keer wel binnen, 0-1.

Na dit doelpunt zakte het voetbal weer weg en Heerjansdam kwam zelfs langszij. Een lange inworp werd niet goed verwerkt door de defensie en de oplettende spits kon de 1-1 aantekenen. Dit was tevens de ruststand.

Na rust pakte DFC meer en meer de overhand en in de 60e minuut lette Vinesh Rambaran goed op. Een afgeslagen bal werd van dichtbij goed binnengeschoten, 1-2. Direct vanaf de aftrap zette Maarten Zilverschoon, met een mooie dieptepass, spits Sigmund Sewpersad alleen voor de keeper. Met een subtiele lob over de uitkomende doelman besliste hij in de 65e minuut het duel, 1-3. In de 70e minuut maakte Siegmund Sewpersad er 1-4. Een 1-2 met Marco van Woerkom werd hard binnengeschoten.

Enkele minuten voor tijd pikte wederom topscorer Maarten Zilverschoon zijn goal mee. Een droge knal eindigde achter de doelman van Heerjansdam, 1-5.

Door deze overwinning en het gelijkspel van de nummer 2 ASWH is DFC 5 zeer dicht bij de titel. As donderdag wordt het gestaakte duel tegen EBOH uitgespeeld (stand 1-1). Om 8 uur begint het duel op het terrein van EBOH. Mocht het duel niet verloren worden dan maakt DFC zich aanstaande zaterdag op voor de kampioenswedstrijd. Om 2 uur trapt het thuis af tegen Drechtstreek.

 

 

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com