Papendrecht MD2 – DFC MD1

6 maart 2016 976x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Papendrecht MD2 – DFC MD1

Laura en Kirsten zijn met een bijna voltallige meidengroep in Papendrecht gearriveerd. Valerie en Marie zijn er deze keer niet bij.

De andere meiden mogen onder opnieuw een heerlijk ochtendzonnetje, de warming-up afwerken. Ook de tegenstander, die opvalt door een gemiddeld flink aantal centimeters grotere lichaamslengte, bereidt zich voor op een treffen tussen de twee buurgemeentes.

Bo start deze wedstrijd in het doel.

DFC trapt af en wordt door een vlotte combinatie van Daylaina en Denise al in de eerste minuut gevaarlijk. Helaas nog zonder resultaat.De eerste daaropvolgende aanval van Papendrecht wordt netjes afgeweerd door Romy en Megan.

Ook Julia en Quirine laten zich verdedigend van hun beste kant zien. De aanvallen van het offensief ingesteld Papendrecht worden vakkundig teniet gedaan door hun sterke inzet.

Daarna krijgt Fay, doordat ze zich goed opstelt en de bal fraai doorspeelt, de gelegenheid de voorste linies aan te spelen. Amy vervolgt en probeert tussen de de verdedigsters van Papendrecht de vrijstaande Denise te bereiken. Dat lukt helaas net niet.

Papendrecht zet aan en blijft richting het Dordtse doel optrekken. DFC voetbalt zich daar mooi onderuit door een mooie dieptepass van Quirine richting Denise. De papendrechtse defensie is echter alert.Nu likt DFC de aanval meer te zoeken. Ook Laure en Nina melden zich voorin en daardoor geldt de papendrechters ‘alle hens aan dek’. De Dordtse druk leidt echter nog niet tot een score.

Bij een inworp van Papendrecht wordt een speelster gewezen op haar losse veters. “Zo speel ik altijd…” is het antwoord. Kennelijk mag het, want de wedstrijd wordt vervolgd.Dan wordt een corner van Papendrecht de inleiding tot de eerste tegentreffer. De bal lijkt eerst van het doel af te worden gespeeld maar belandt uiteindelijk toch voor een paar rood-zwarte voeten. Bo reageert in eerste instantie goed op het geloste schot, maar helaas heeft ze de bal niet helemaal lekker vast en rolt deze nog een metertje door. Daar weet een papendrechtse van te profiteren en zij trapt de bal tussen de palen.

Bo komt kort daarna nog een keer in actie en voorkomt met haar linkervoet dat een hard ingeschoten bal opnieuw doel treft.

We gaan met 1-0 de rust in.

De tweede helft laat in de eerste fase een beeld zien van gelijkwaardige ploegen. Zowel DFC als Papendrecht spelen om te winnen wat leuke combinaties en mooie doelpogingen oplevert.De keepsters aan beide kanten houden vooralsnog hun doel schoon.Dan wordt Denise vooruit gestuurd na een mooie voorzet van Romy. Op volle snelheid gaat ze de sprint aan met haar directe tegenstandster. Die, net voordat Denise gevaarlijk kan worden, de bal tot een uitbal verwerkt.

Bij de volgende tegenstootje van Papendrecht is het Laure die de bal uit met een mooie trap uit de enorme meidenmassa, alleen de scheidsrechter staat niet de Dordste zestien, weet te houden.DFC wil kost wat kost de gelijkmaker forceren, dus de meiden houden de druk op het doel van Papendrecht in stand. Verschillende corners en vrije trappen kunnen helaas nog geen potten breken.

Papendrecht werkt zich onder de druk uit en krijgt vervolgens in hun aanval een strafschop. In het woud van verdedigsters raakt de bal een arm en dat wordt dus hard bestraft.De penalty verdwijnt daarna ver naast het doel en het blijft 1-0 voor de thuisploeg.

Bo houdt in de laatste fase, met een prachtige duik, nog een mooi ingeschoten bal van de papendrechters uit haar doel. Dan klinkt het eindsignaal.

Een gelijkspel had zeker verdiend geweest. DFC was zeker niet de mindere ploeg en zou gezien de inzet en mogelijkheden dat puntje absoluut verdiend hebben!

Meiden, het was een ontzettend leuke wedstrijd om naar te kijken. Goed bezig en op naar de volgende pot

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com