Moeizame winst voor DFC C3

13 maart 2016 1493x bekeken, 1 reactie »

Verslag van de wedstrijd DFC C3 – GSC/ODS C2 op zaterdag 12 maart 2016.

Dit keer vinden we Tim in het doel en Fabian is ook van de partij. De personele problemen houden aan: Michael is geblesseerd en Jaylison is ook niet geheel fit. De scheidsrechter heeft er zin in, want de wedstrijd begint al 5 minuten voor de vastgestelde aanvangstijd. Vanaf de aftrap probeert C3 de tegenstander vast te zetten op eigen helft. GSC/ODS beperkt zich tot tegenhouden en via de lange val op de snelle aanvallers hopen ze op een mooie resultaat. Het ontregelen van de tegenstander beperkt zich niet tot de bal en omdat DFC hier ook van wanten weet lijken sommige duels meer op een potje vrij worstelen dan op een duel om de bal. Gelukkig is de scheidsrechter niet al te pietluttig, want dan zou deze wedstrijd meer stil liggen dan er gevoetbald wordt. Het is GSC/ODS dat de score opent. Een verkeerd balletje breed in de DFC defensie en de weg naar het DFC doel ligt helemaal open (0-1). In het vervolg van de 1e helft is het opnieuw DFC dat aandringt en GSC/ODS dat op de counter loert. Ineens is daar een voorzet van Enis waar Stijn mooi op in loopt en de bal achter de keeper kopt (1-1). ODS/GSC is woest, want hun grensrechter geeft buitenspel, maar de scheidsrechter neemt zijn advies niet over. Hij oordeelt dat Stijn zijn loopactie op het juiste moment heeft ingezet.

De 2e helft is een kopie van de 1e. DFC heeft de bal, GSC/ODS verdedigt en de kansen zijn op 1 hand te tellen. DFC krijgt wel meerdere hoekschoppen en 10 minuten voor tijd is het Stijn die vanuit een afgeslagen hoekschop met een geplaatst schot de keeper tot een moeizame redding dwingt en de uitblinkende Fabian werkt van dichtbij de 2-1 binnen. Nu moet GSC/ODS wel aanvallen en dat gebeurt dan ook. Ze krijgen ook een paar mogelijkheden, maar zijn slordig in de afwerking.

Op basis van het balbezit mocht DFC het meest aanspraak maken op de overwinning, maar bij GSC/ODS zullen ze terugdenken aan de gelijkmaker en beseffen dat ze nauwelijks kansen hebben weggegeven. Een gelijkspel was wellicht eerlijker, maar de punten blijven desondanks op de Reeweg.

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 13 maart 2016 om 15:19 -

    Gefeliciteerd jongens! ! De 3 punten zijn gelukkig “thuis” gebleven…

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com