Kabouters on tour

27 maart 2016 2687x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Kabouters on tour
Kabouters on tour

Een groep kabouters waren vandaag on tour naar Esbeek. Zij waren op weg naar het grote paaskamp , waar de leiding van het kamp een kabouterochtend had ingepland. Toen de kabouters daar aankwamen , was het eerst tijd om kennis te maken met de plaatselijke bevolking. Grote zwart witte viervoeters die melk geven , ook wel koeien genaamd , kregen een uitgebreid onderzoek van onze groep. Want zo dichtbij waren ze nog niet vaak gekomen.

Ondertussen was de paashaas ook wakker geworden en kwam de kabouters begroeten met een mand vol met eitjes.

Nadat de regels van het spel waren uitgelegd , was het tijd om de kaplaarzen aan te trekken en richting het bos te gaan. De paashaas voorop , de mandjes mee  en zoeken maar. De paashaas was gestruikeld en was 60 gekleurde eieren kwijtgeraakt. Tijd voor de kabouters om deze te gaan zoeken. Toen deze allemaal gevonden waren en in de mandjes waren gelegd , kwam de paashaas er achter het grote gouden ei ook kwijt te zijn. De paashaas wou deze wel heel graag terug hebben en besloot om er een beloning tegen aan te gooien. Als de groep deze grote gouden ei zal vinden , dan had de paashaas voor alle kabouters een cadeau. Na enig teamwerk werd het gouden ei gevonden. Snel terug naar het kamphuis om de beloning op te halen.

Daar stond het drinken en snoepjes al klaar en was het tijd om even op te warmen bij de open haard. Daarna was het tijd voor het ouderwetse ” schiet de paashaas maar raak met een penalty ” en die kans lieten de kabouters natuurlijk niet liggen. Nu was goed te zien dat de kabouters al veel hebben geleerd van hun trainers Bert , Hans en Kevin. De paashaas was letterlijk het haasje. En lol dat de kabouters daar in hadden haha.

Ondertussen waren de pannenkoeken bakkers Eveline , Edwin en Richard al uren bezig geweest in de keuken en schoven de kabouters op hun eigen tafel aan tussen al de grote jongens en meisjes van het kamp. Leidster Kirsten had een plan en liet de kabouters zien hoe je met een bus poedersuiker een tafel snel wit kan krijgen. Het resultaat was een mooie witte tafel. De kabouters lieten de pannenkoeken goed smaken en hele stapels pannenkoeken vlogen de mond in. Met een goed gevulde buik en voor sommige die trek hadden nog een vla-flip , gingen de kabouters nog even mee het veld op om met een bal te spelen tussen de andere kinderen.

De kabouters hebben genoten van een leuke ochtend / middag op het grote paaskamp. Moe maar zeker voldaan werd de terugweg naar Dordrecht weer ingezet.  

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com