Eervol verlies voor DFC C3

20 maart 2016 1038x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor Eervol verlies voor DFC C3

Verslag van de wedstrijd Schelluinen C1 – DFC C3 op zaterdag 19 maart 2016.

Alle spelers weten dat Schelluinen C1 uit een lastige wedstrijd gaat worden. Dit team bevat dispensatiespelers B, 2e jaars C en 1e jaars C en daar zitten een paar zeer snelle jongens tussen. De personele hulp wordt vandaag geboden door Mohammed en Eren en Michael is aanwezig voor de mentale ondersteuning! Julian begint verrassend linksvoor/linkshalf en Onur start op doel.

De wedstrijd zelf begint wat afwachtend: DFC wacht op wat komen gaat en Schelluinen wil graag de snelheid van de buitenspelers gebruiken. Omdat DFC goed georganiseerd staat is daar in het begin geen ruimte voor. Pas na een minuut of 15 lukt het de rechtsvoor om Redwan een eerste keer af te schudden: hij is behalve snel ook nog eens handig aan de bal, kapt Xander vervolgens uit en wordt daarna aangetikt door Pavel en gaat gretig naar de grond. De penalty is terecht en wordt genadeloos ingeschoten. Ondertussen komt DFC steeds beter in haar spel. Schelluinen zit er steeds bovenop en de DFC’ers hebben weinig tijd om de bal te controleren, maar door de herhalende positiespeltrainingen van Sem en Kevin raken de ‘boys’ nooit in paniek. Wel krijgt de uitblinkende Enis een harde leerschool te verwerken: Redwan coacht hem de bal naar Stijn te spelen, maar Enis denkt dat het niet kan, twijfelt, verliest de bal, en juist uit die omschakeling maakt Schelluinen de 2-0. WAAAAH! Ondanks het goede spel staat het team 2-0 achter.

Toch richten ze zich opnieuw op: Pavel gaat de verdediging iets meer helpen; Stijn, Julian, Enis en Redwan combineren er op los: Yassine en Winston steken heel veel energie in het belopen van de rechterflank. Luca schakelt zijn tegenstander vakkundig uit en Xander en Jaylison geven geen centimeter ruimte in de middenas. De verdiende 2-1 volgt gelukkig al snel: aan de linkerkant verovert Julian de bal  die vervolgens via Enis bij Stijn terecht komt en die weet dat Redwan diep zal gaan. Diens voorzet eindigt uiteindelijk bij Yassine die precies staat waar hij moet staan en de doelman kansloos laat. Een aanval en doelpunt om van te smullen! Vlak voor rust is er zelfs nog een grote kans voor Pavel, maar hij schiet helaas recht op de keeper en kan het team (en zichzelf) niet belonen voor een geweldige eerste helft.

De tweede helft wordt er wat geschoven in het team: Mohammed en Eren komen in het veld en Yassine gaat het doel verdedigen. Een minuutje of acht moet C3 daar even aan wennen, maar daarna zetten ze de tegenstander opnieuw vast en ze combineren zich telkens goed uit de sportieve duels. De slag op het middenveld winnen betekent helaas niet dat ze veel bij het vijandelijke doel komen: deze tegenstander heeft ook in de laatste lijn een paar stevige en snelle verdedigers, maar C3 is lange tijd de baas op het veld. Pas in de laatste 10 minuten, als Kevin de opdracht geeft iets aanvallender te gaan staan (4-3-3 i.p.v. 4-4-1-1) kan Schelluinen zich onder de druk uit counteren naar 4-1. Gegokt en verloren zoals dat heet.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com