DFC3 boekt eenvoudige zege op De Albas

20 maart 2016 857x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC3 boekt eenvoudige zege op De Albas

Het was vandaag weer even puzzelen maar we kregen het toch voor elkaar om met 13 man te kunnen beginnen. Daarbij moest wel gezegd worden dat Patrick en Conan verre van fit waren en Janssen de griep had te pakken maar toch in de basis durfde te starten. Mario en Steef waren nog wat wazig van de nacht ervoor. Belangrijke spelers als Ralph en Willem konden niet vanwege vakantie en Hafez had geen reden.

De wedstrijd begon om 16.10 uur op een kunstgrasveld bij De Alblas, al snel bleek dat de tegenstander er echt niets van kon, maar toch de eerste twee kansen om zeep wist te helpen. Na een kleine 10 minuten was het echter onze superspits Robin die scherp op de rebound was en een voorzet van Janssen wist te verzilveren in een doelpunt. Dfc kreeg echter al snel door slecht verdedigen de 1-1 tegen. Maar met goed combinatie spel was het Robin die binnen het half uur een loepzuivere hattrick wist te maken en daarmee de stand op 1-3 zette. Na een half uur werd het Janssen te veel na eerst nog een bal 20 meter over te hebben geschoten (Messi had dit de week ervoor voorgedaan) vroeg hij een wissel aan en kwam de manke Conan het veld in. Nog geen minuut later liet hij Janssen zien hoe je een afgeslagen bal van ruim 30 meter snoeihard in het doel schiet 1-4 wat ook meteen de ruststand was.

Na rust hadden we zoiets van laat de tijd maar snel gaan want het is ondertussen zowat donker en we verlangen naar een biertje. De wedstrijd werd slechter en slechter met nog enkele grote kansen voor Dfc bleef de stand lange tijd hetzelfde, Tomas die 25 minuten voor tijd geblesseerd uitviel werd vervangen door Patrick. Niet veel later was het een van richting veranderd schot dat er voor zorgde dat Steef op zijn verkeerde been stond 2-4. Om verdere spanning te voorkomen gaf Conan een sublieme pas op Robin die veel sneller was dan zijn tegenstander en de bal breed lag op Robbie die daarmee de stand op 2-5 bracht. Jeroen wist nog een bal van de lijn te halen waardoor het 2-5 bleef. Bartje miste nog een kans door te gehaast te schieten. Verdedigend werd het werk beheerst gedaan door Mario, Danny en Maarten vd. Jeroen kwam met drie afstand schoten ook nog dichtbij een doelpunt en Marco miste vanouds enkele kansen. Deze laatstgenoemde maakte ook nog een lichte overtreding in de 16 waardoor we een penalty tegen kregen op zijn Hans van Breukelen’s wist Steef deze bal te stoppen en de rebound onschadelijk gemaakt door Conan.

Opmerking van onze trainer; ook de kleintjes moet je winnen fantastisch gespeeld jongens het was weer een genot om naar te kijken!!!

Het is enorm spannend in de competitie waar EBOH twee punten liet liggen tegen het zwakke Papendrecht! Wieldrecht staat op 1 met 36 punten, Rijsoord en EBOH op 34 punten en Dfc op 33 punten. In de wetenschap dat de bovenste drie elkaar nog allemaal treffen lijken wij toch nog de beste kansen te hebben.

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com