DFC MD1 pakt dik verdiende winst!

19 maart 2016 1043x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC MD1 pakt dik verdiende winst!
DFC MD1 – SV Meerkerk MD1
Vandaag, als de wedstrijd tegen Meerkerk op het programma staat, zijn alle D-meiden aanwezig.
De uitwedstrijd werd nipt met 2-1 verloren, dus er is wat goed te maken.
De openingsfase speelt voornamelijk op het middenveld af. Beide ploegen zien vooralsnog geen kans het doel van de opponent te bereiken.
Totdat Nina een mooi steekpassje naar Denise aflevert waardoor zij vrij op de keepster af kan gaan. Ze speelt de bal echter net iets te ver voor zich uit en de keepster van Meerkerk reageert daar alert op.
DFC lijkt vanaf dat moment iets meer in de wedstrijd te komen en trekt wat vaker op richting het Meerkerkse doel. Door die druk, vooral over links, ontstaat de eerste treffer voor DFC dan ook. Een combinatie van Bo, Amy en Denise wordt door Meerkerk in eigen doel geschoten, dus de Dordtse meiden staan voor!
Meerkerk laat het daar uiteraard niet bij zitten en gaat nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker. Het defensieve blok van Laure, Quirine, Chantal en Julia staat echter als een huis en vooralsnog houden we de voorsprong vast.
Dan trekt Megan op via een lange rush over de rechterkant en stuurt verschillende tegenstanders door haar snel- en wendbaarheid het spreekwoordelijke bos in. Helaas komt het niet tot een mooie afronding.
Toch wordt het daarna 2-0 voor DFC. De bal belandt net buiten de zestien voor de voeten van Amy. Zij bedenkt zich geen moment en haalt uit. Doordat de bal net voor de keepster opstuit, grijpt die mis en rolt de bal de rechterhoek van het doel in.
Het wordt nog even spannend voor het Dordtse doel als Meerkerk een corner krijgt. De bal wordt keer op keer hoog in de lucht geschoten en niemand lijkt te weten wat ermee moet gebeuren…
Dan fluit scheidsrechter Enzo, die de wedstrijd uitstekend onder controle heeft, voor rust.
De tweede helft begint met een aanvallend DFC en een zo nu en dan gevaarlijk uitbrekend Meerkerk.
Tot kansrijke doelpogingen leidt het echter nog niet.
Bo heeft plaatsgenomen onder de lat en Daylaina gaat de tweede helft voetballen.
Dat zorgt in de dertiende minuut voor spanning voor het Meerkerkse doel als zij na een fraaie actie Amy weet te bereiken die met een mooi afstandsschot probeert te scoren. De keepster staat op de juiste plek en stopt de doelpoging.
DFC speelt in deze fase heel sterk en verschijnt zodoende vaak ‘in de zestien’ van Meerkerk. Helaas ontbreekt dan nét op het juiste moment de rust of de precisie om de derde treffer aan te tekenen.
Als Meerkerk onder de druk probeert uit te komen wordt dat vaak al op het middenveld ongedaan gemaakt en leidt het opnieuw tot gevaarlijke aanvallen van Dordtse kant.
Als de geelzwarten dan toch voor het doel van Bo verschijnen, houdt zij netjes haar doel schoon.
Als Daylaina vervolgens vanaf de middenlijn met een mooie pass Denise wegstuurt, die de bal uiteindelijk van haar directe tegenstandster weet veroveren en de bij de penaltystip vrijstaande Amy aanspeelt, lijkt het dan toch 3-0 te worden. De Meerkerkse keepster, die opnieuw uitstekend opgesteld staat, voorkomt dat.
Nadat Daylaina nog een corner neemt die nét door Fay met een mooie trap over het doel wordt geschoten en er daarna in een overvol strafschopgebied nog een allerlaatste poging tot een derde treffer wordt ondernomen, fluit Enzo voor het einde van de wedstrijd.
Gefeliciteerd meiden! Een dik verdiende overwinning!

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com