DFC MD1 – Dubbeldam MD2

17 maart 2016 979x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC MD1 – Dubbeldam MD2

Een avondwedstrijd thuis, verlichting aan en op het hoofdveld spelen. Alle ingrediënten voor een sfeervol potje meidenvoetbal zijn aanwezig.

De MD1 zijn compleet, op Tess na. De veertien meiden nemen het vanavond op tegen Dubbeldam MD2. Een, vooral gezien de lengte van een aantal speelsters, op het eerste gezicht geduchte tegenstander.

De eerste paar minuten tonen een beeld van twee gelijkwaardige ploegen. Er wordt door beide ploegen gezocht naar openingen maar die worden door beide defensies goed afgedicht.

Een goed door Quirine opgevangen en doorgespeelde bal leidt de eerste kans van DFC in.Megan passt naar Denise op rechts en zij schiet op doel, net voorlangs.

Bij een volgende aanval speelt Fay Megan aan. Die staat ontzettend vrij maar helaas ook buitenspel… 😉

Dan moet keepster Daylaina tot twee keer toe in actie komen nadat de Dubbeldammers de aanval zoeken. Ze stopt de ballen echter professioneel.Zo blijft de wedstrijd in evenwicht. Voor de toeschouwers, ruim aanwezig, blijft het spannend.

Na een plotselinge uitbraak van Dubbeldam weet Bo die keurig ongedaan te maken. De tegenstander blijft echter aanzetten en bij de volgende lijkt er gescoord te gaan worden maar Daylaina houdt haar doel opnieuw schoon.

De meiden van DFC moeten, zo lijkt het, vaker een avondwedstrijd spelen. Er worden mooie voorzetten gegeven, leuk gecombineerd en de vrijstaande speelsters worden goed gezocht én gevonden!

Daardoor worden zo nu en dan toch mooi echte kansen gecreëerd.Ook Dubbeldam speelt er lustig op los dus de gelijke stand, 0-0, met de rust is dan ook terecht.

In de tweede minuut van de tweede helft krijgt Dubbeldam een corner. Gezien de al genoemde lengte van de zwart-witten, iets om toch een tikkie nerveus van te worden. De bal wordt echter laag gespeeld en uiteindelijk komt DFC in balbezit.De aanvallen wisselen elkaar ook in deze fase van de wedstrijd, snel af. Soms blijft de bal lang op het middenveld hangen omdat beide ploegen elkaar flink dwarszitten en de aanvallende linies niet worden bereikt.

Dubbeldam komt daar vervolgens toch onderuit en trekt op richting het doel van Daylaina. Een stevige verdedigende actie van Julia voorkomt een achterstand.

Een ingooi van DFC, halverwege de helft van Dubbeldam,wordt daarna mooi door Amy doorgespeeld richting het doel van de opponent. Denise zet haar handelsmerk, de sprint, ten volste in maar komt nét een decimetertje tekort om de bal over de keepster heen te tillen.

Dubbeldam antwoordt direct met een tegenaanval. Over rechts komt de bal in de voeten bij een speelster die vol uithaalt en de bal, gelukkig voor DFC, niet goed raakt en rechts naast het doel tegen de reclameborden knalt.

Er volgen nog wat bloedstollende momenten voor beide doelen, maar helaas weet DFC er geen winst uit te slepen. Het blijft 0-0.

Een groot compliment aan beide ploegen. Het was echt heel leuk om te zien hoe jullie er een spannende en sportieve wedstrijd van maakten!

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com