DFC MA1 start met een 1-4 winst op vv Everstein MA1!!!!

16 maart 2016 1362x bekeken, 1 reactie »

Na een lange winsterstop mochten we op 23 januari weer beginnen met de voorjaars competitie.
Ingedeeld in de winnaarspoule met 3 kampioenen van de najaarscompetitie’s Oranje-wit,Everstein en Peursum.
Aangevuld met Hardinxveld en DFC zou het dus leuke en spannende duels op gaan leveren.
Als eerste tegenstander stond Everstein uit op het programma.Everstein voor ons een nieuwe tegenstander dus met goede moed het veld in en er vanuit gaande een minimaal gelijkwaardig team te treffen.
Vanaf het begin van de wedstrijd gingen de duels en aanvallen gelijk op.Beide keepsters moesten belangrijke reddingen verrichten om de stand in evenwicht te houden.Met mooie aanvallen over de beide flanken bestookte we het goal van de thuis ploeg en kwamen bijna op voorsprong,Lonneke glipte na een mooie 1 twee met Celia langs haar directe tegenstander en zette de bal goed voor de goal waar Charissa de bal bij de eerste paal kon inkoppen.Helaas stond de keepster goed opgesteld en kon de bal nog net voor het het hoofd van Charissa wegplukken.Na wat kleine kansjes creëerde we een grote kans,de bal werd vanaf de rechterkant strafschopgebied hard voor het doel geschoten waar Amber opdook maar de bal zo toucheerde dat de bal uit de 16 meter rolde waar de goed inlopende Lindy de bal vol op haar schoen nam maar haar schot rakelings langs de paal zag gaan.Dat was jammer want menig toeschouwer telde hem al.Uiteindelijk was het ijs gebroken want Charissa ging het lichamelijk duel aan met de centrale verdedigster die de bal verspilde en Charissa met een simpel schuivertje de bal achter de doelvrouw zag rollen.0-1!!!
Dit gebeurde vlak voor het rustsignaal dus een mooi moment dachten we.Everstein dacht er anders over en ging nog vol in de aanval de bal werd voorgebracht in ons strafschopgebied waar Lindy in botsing kwam met de spits en de goede scheidsrechter een terechte strafschop toekende.
Kimberley die al wat duikende reddingen had verricht stopte de goed genomen strafschop met een snoekduik in het rechter hoekje en Lisanne schoot de rebound hard naar de zijlijn.De bal rolde echter niet buiten de lijnen maar werd direct weer hard voorlangs de goal geschoten waar er een paar misten maar bij de tweede paal toch werd binnen geschoten 1-1 !!!
Dat was wel jammer na zon goede keepersactie.
Na de limo er weer vol tegenaan want we waren fysiek een stuk sterker dus vol vertrouwen dat er iets te halen viel.Charissa zette na een mooie solo langs 4 verdedigsters en koel in het hoekje geplaatst de 1-2 op het scorebord.
Ook de 1-3 kwam van de schoen van Charissa.De keepster verslikt zich in de snelheid van de bal en zag het schot vanaf de 16 meter onder zich door glippen.Everstein bleef zoeken naar de aansluittreffer maar de aanvallen strandde rond de 16 meter of gingen naast of over ons goal.De nekslag kwam pas tegen het einde van de wedstrijd.Lindy pikte de bal ter hoogte van het middenveld op een stoomde op richting het strafschopgebied waar ze van een meter of 18 de bal snoei hard rechtdoor de kruising in joeg BAM !!! 4-1.Kort daarna klonk het eindsignaal.
Het was een zeer sportieve wedstrijd met leuk voetbal en veel strijd.
Enig smetje op de wedstrijd was het uitvallen van Diana die haar enkel verdraaide en behoorlijk geblesseerd het veld moest verlaten.

Goed gedaan meiden !!!

1 reactie

  1. Jeugdcommissie 16 maart 2016 om 22:50 -

    Gefeliciteerd meiden !! Super gedaan…

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com