DFC-Dubbeldam

21 maart 2016 886x bekeken, Reacties uitgeschakeld voor DFC-Dubbeldam

Helaas vandaag al weer de laatste derby van het jaar op het programma en wel als eerste avondwedstrijd van het jaar. Voor de wedstrijd was er voor ons eerste elftal nog een heerlijke lunch verzorgd door Familie Louwman, waarvoor dank en daarna konden we dus met een volle buik aan de bak. Op voorhand wisten we dat het een zware middag kon worden tegen een gelijkwaardige tegenstander. Werden we uit in de laatste minuut alsnog op een gelijkspel getrakteerd moesten we nu de punten aan de Reeweg houden.

We waren eigenlijk nog niet begonnen aan de wedstrijd toen doelman Chris zich al vergreep aan de spits van Dubbeldam die misschien wel recht had op een strafschop maar wat werd weggewuifd door de in het restant van de wedstrijd goed leidende scheidsrechter. DFC begon daarna  sterk aan de wedstrijd en liet Dubbeldam niet in het spel komen maar creëerde ondanks het overwicht  zelf ook niet heel veel kansen.  Waar Dubbeldam veelal de lange bal koos probeerde DFC wel te voetballen maar ging al snel mee in het hanteren van de lange bal waardoor het een rommelige wedstrijd werd. Maar bij de eerste de beste voetballende aanval werd er ook direct door DFC gescoord.Weliswaar pas na 25 minuten maar het was Sadik die de laatste pass op maat gaf op de hardwerkende  Sabit die bekwaam afrondde, 1-0. Deze score werd meegenomen naar de rust want heel veel kansen kwamen er niet meer voor de pauze.

De tweede helft ging verder waar de eerste geëindigd was, veel lange ballen en slecht verzorgd voetbal op een ook wel zeer slechte hobbelige zandmat.Vanuit de lange bal kreeg DFC wel wat kansen in het begin van de 2e helft.  Sabit kwam een teenlengte te kortom de keeper te passeren na goed doorspelen van Kevin en diezelfde Kevin had na een schitterende voorzet van Paul en identiek op zijn slof nemen van Kevin een schitterend doelpunt kunnen maken maar de bal zeilde net voorlangs. Na 15 minuten wisselde DFC 2x maar daar werd er niet echt beter van.. de wissels waren nog even zoekende om in positie te komen en Dubbeldam maakte daar gretig gebruik van en pakte voor het eerst het overwicht. Chris redde goed op een schot van dichtbij, Dubbeldam raakte de paal en scoorde niet veel later ook in dei fase verdiend de 1-1.. DFC herpakte zich daarna en het leek ook af te stevenen op een gelijkspel. Maar 3 minuten voor tijd was het Rick met goed voorbereidend werk die de attente Dennis van de Heiden goed bediende die de 2-1 aantekende en daarmee moest het gedaan zijn aangezien Dubbeldam al enige tijd niet meer gevaarlijk geweest was.  Maar niets was minder waar want nog maar eens een lange peer naar voren die tussen ons centrale duo inviel en met wat frommelwerk toch nog tot de 2-2 werd gemanoeuvreerd. Jammer want hadden zeker 3 punten verdiend. De komende 4 van de laatste 5 wedstrijden is tegen de top 4 van onze sterke competitie dus gaan we eens kijken of we daar tegenop gewassen zijn.

Na de wedstrijd was het nog lang gezellig en zeer druk in de kantine en dat ging nog tot in de kleine uurtjes door ondank de grote teleurstelling onder spelers en staf.

 

Jullie verslaggever

 

Gesloten voor reacties

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com